Objavljena imena optuženih zbog prometa droga

Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv 14 osoba, koje se terete za kaznena djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Bosna i Hercegovina 15.06.2023 | 17:00
Objavljena imena optuženih zbog prometa droga

U okviru predmeta korišteni su podaci dobijeni iz Sky aplikacija, putem međunarodne pravne pomoći, a osumnjičeni se između ostalog terete da su duži vremenski periodu, vršili krijumčarenje najmanje 600 kilograma opojne droge marihuana-skank, uglavnom sa područja Crne Gore i Srbije u Bosnu i Hercegovinu, kao i njenu dalju distribuciju na ilegalnom narko tržištu.

Optuženi u ovom predmetu uglavnom su djelovali na području Trebinja, Foče, Istočnog Sarajeva i Gradiške, a bili su povezani sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u susjednim zemljama i ugrožavaju bezbjednost u regionu.

Prvoosumnjičeni u ovom predmetu, Dragan Pejovića, zv. “Bosanac” nedavno je iz Srbije izručen pravosuđu Bosne i Hercegovine, te je upućen prijedlog za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice, a za optuženog Vladana Kovačevića, policijskog  službenika Granične policije BiH, zatražena je mjera zabrane obavljanja službene dužnosti.

Navode optužnice tužilaštvo će dokazivati pozivanjem većeg broja svjedoka i stručnih vještaka, kao i prilaganjem oko 200 dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U okviru predmeta optuženi su: Dragan Pejović zvani ”Bosanac”, rođen 1985. godine u Trebinju, ranije osuđivan, državljanin BiH, Milijan Mijović zvani ”Gluvi”, rođen 1985. godine u Trebinju, državljanin BiH, Anđelko Milošević zvani ”Ciri”, ”Kirofa”, ”Medo” i ”Glavonja”, rođen 1975. godine u Trebinju, državljanin BiH.

Te Aleksa Mališ, rođen 1998. godine u Trebinju, državljanin BiH, Mišo Miljanić zvani ”Platina”, rođen 1986. godine u Trebinju, državljanin BiH, ranije osuđivan, Miloš Kovačević, rođen 1989. godine u Trebinju, državljanin BiH, Dušan Mićanović, rođen 1992. godine u Trebinju, državljanin BiH, ranije osuđivan, Nemanja Prnjat zvani ”Neno”, rođen 1991. godine u Trebinju, državljanin BiH.

Optužen je i Milan Mićanović zvani ”Limun”, rođen 1984. godine u Trebinju, državljanin BiH, ranije osuđivan Goran Novčić zvani ”Kiklop”, rođen 1970. godine u Gacku, državljanin BiH, Vladan Kovačević, rođen 1989. godine u Foči, državljanin BiH, po zanimanju policijski službenik, zaposlen u Graničnoj policiji BiH, Bojan Ćalasan, rođen 1986. godine u Dubrovniku, državljanin BiH, ranije osuđivan, Milan Rašević zvani ”Mića”, rođen 1996. godine u Srbinje/Foča, državljanin BiH i R. Srbije, ranije osuđivan Dražen Salamadija, rođen 1996. godine u Foči, državljanin BiH.

(Fena) Foto:N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nino

15.06.2023 19:09

SVE NEKI MLADI I FINI MOMCI TREBAIM DATI PO JEDNO 15 GODINA ROBIJE PA NEKA SVOJU NAJLJEPSU MLADOST PROVEDU U ZATVORU ,DA BI SE OPAMETILI

ODGOVORITE
Name

Mile

15.06.2023 19:21

Samo mule procesuirane. Gdje su glavni?

ODGOVORITE
Name

Borac

18.06.2023 10:05

Samo vojnike sude,a guzonje i glavonje glavne ne diraju,naša država sudi samo one koji nemaju para,ko ima para kupi slobodu

ODGOVORITE