Малољетник који је ранио наставника на дјечију психијатрију

Ученик иницијала Г.М. који је јуче тешко ранио наставника у Основној школи Лукавац Град Недима Османовића, синоћ је пребачен на дјечију психијатрију у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 15.06.2023 | 15:13
Малољетник који је ранио наставника на дјечију психијатрију

Ово је потврђено федералним медијима, а како пише "Аваз", Тузла нема такво одјељење, те је из тог разлога дјечак пребачен у Сарајево.

Проблем је јуче настао када је дјечак требао да буде смјештан у Одгојни центар, за шта је била потребна сагласност оца, али је отац није дао.

Подсјећамо, отац 14-годишњег малољетника Г.М. ухапшен је јуче и предат је Тужилаштву ТК.

Он је саслушан у полицијској станици Лукавац, гдје појаснио све околности у вези с овим догађајем.

Пиштољ из којег је дјечак упуцао наставника регистриран је на његовог покојног дједа, али га отац није предао надлежној полицијској станици.

(Аваз)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Неда

15.06.2023 16:33

И оца у затвор...и онда се питамо каква су нам дјеца. Она су јос и добра, какви смо ми родитељи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

15.06.2023 22:43

Питање дал је отац знао за оружје, шта ако је дјед то сакрио а мали нашао.Никога не треба унапријед осудјивати. Само чињенице.

Name

Ја

16.06.2023 05:12

Па дјеца се угледала на одрасле. Виде да ради ко шта хоће,нико низашта не одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Нада

16.06.2023 11:35

Чињеница је да ће отац одговарати за поступке дјечака а ваљда истрага утврди право стање. Отац је осумњичен за кривично дјело запуштање или злостављање дјетета или малољетника и за кривично дјело Неовлаштено набављање, држање и продаја оружја и битних дијелова за оружје. Не пишем ово да браним оца већ само да кажем да треба наћи праве одговоре на кључна питања. Са дјечаковим понашањем су били упознати и школа и Центар за социјални рад и полиција. Сви су одрадили оно што је било у њиховој надлежности а резултат никакав, дошло се до зида и нису знали шта даље. Ако је отац крив, што га нико није пријавио за запуштање дјетета прије овог догађаја, можда до трагедије не би ни дошло. Човјек је утицао на дијете колико је могао, није га могао ударати ко вола тек би онда нагребусио. Радио је на грађевини од јутра до мрака. Можда постоји нека могућност, у коју ја лично не вјерујем, али кажем можда, да отац није знао за пиштољ, јер није он био у добрим односима са покојним оцем тј. дјечаковим дједом. Иначе и кућа у којој живе је дједова и питање је да ли је отац имао приступ свим просторијама јер има мајка и млађи брат који живе у Њемачкој. Све је то још непознато и ваљда истрага утврди праве чињенице а с обзиром у каквој доброј средини човјек живи ја бих га први осудио ако је знао за пиштољ и није га предао у МУП након очеве смрти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неда

17.06.2023 13:42

Цињеница је да отац није дао сагласност да се смјести на клинику. Посто не мозе у затвор као малољетник, клиника је једино рјесење било за сада јер свакако не мозе на слободу. Овим плступком, отац покусава да га застити и кљуц и јесте у томе да је цијело вријеме и статио га од свега поред цињенице да је проблематицан. Да је једном стао цврсто и усагласио се са институцијама, вјероватно не би ни досло до овога. Ја своје дијете након оваког нецега, препустила бих институцијама да заједно надјемо рјесење најбоље за средину по коју је опасан постао а онда и за њега. Орузје је невазно да ли је сакрио или није. Бзв сто се о томе и полемисе. Он је имао намјеру јасну. Да није насао тај пистољ, насао би други нацин.