Maloljetnik koji je ranio nastavnika na dječiju psihijatriju

Učenik inicijala G.M. koji je juče teško ranio nastavnika u Osnovnoj školi Lukavac Grad Nedima Osmanovića, sinoć je prebačen na dječiju psihijatriju u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 15.06.2023 | 15:13
Maloljetnik koji je ranio nastavnika na dječiju psihijatriju

Ovo je potvrđeno federalnim medijima, a kako piše "Avaz", Tuzla nema takvo odjeljenje, te je iz tog razloga dječak prebačen u Sarajevo.

Problem je juče nastao kada je dječak trebao da bude smještan u Odgojni centar, za šta je bila potrebna saglasnost oca, ali je otac nije dao.

Podsjećamo, otac 14-godišnjeg maloljetnika G.M. uhapšen je juče i predat je Tužilaštvu TK.

On je saslušan u policijskoj stanici Lukavac, gdje pojasnio sve okolnosti u vezi s ovim događajem.

Pištolj iz kojeg je dječak upucao nastavnika registriran je na njegovog pokojnog djeda, ali ga otac nije predao nadležnoj policijskoj stanici.

(Avaz)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Neda

15.06.2023 16:33

I oca u zatvor...i onda se pitamo kakva su nam djeca. Ona su jos i dobra, kakvi smo mi roditelji..

ODGOVORITE
Name

Pitanje

15.06.2023 22:43

Pitanje dal je otac znao za oružje, šta ako je djed to sakrio a mali našao.Nikoga ne treba unaprijed osudjivati. Samo činjenice.

Name

Ja

16.06.2023 05:12

Pa djeca se ugledala na odrasle. Vide da radi ko šta hoće,niko nizašta ne odgovara.

ODGOVORITE
Name

re Nada

16.06.2023 11:35

Činjenica je da će otac odgovarati za postupke dječaka a valjda istraga utvrdi pravo stanje. Otac je osumnjičen za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika i za krivično djelo Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje. Ne pišem ovo da branim oca već samo da kažem da treba naći prave odgovore na ključna pitanja. Sa dječakovim ponašanjem su bili upoznati i škola i Centar za socijalni rad i policija. Svi su odradili ono što je bilo u njihovoj nadležnosti a rezultat nikakav, došlo se do zida i nisu znali šta dalje. Ako je otac kriv, što ga niko nije prijavio za zapuštanje djeteta prije ovog događaja, možda do tragedije ne bi ni došlo. Čovjek je uticao na dijete koliko je mogao, nije ga mogao udarati ko vola tek bi onda nagrebusio. Radio je na građevini od jutra do mraka. Možda postoji neka mogućnost, u koju ja lično ne vjerujem, ali kažem možda, da otac nije znao za pištolj, jer nije on bio u dobrim odnosima sa pokojnim ocem tj. dječakovim djedom. Inače i kuća u kojoj žive je djedova i pitanje je da li je otac imao pristup svim prostorijama jer ima majka i mlađi brat koji žive u Njemačkoj. Sve je to još nepoznato i valjda istraga utvrdi prave činjenice a s obzirom u kakvoj dobroj sredini čovjek živi ja bih ga prvi osudio ako je znao za pištolj i nije ga predao u MUP nakon očeve smrti.

ODGOVORITE
Name

Neda

17.06.2023 13:42

Cinjenica je da otac nije dao saglasnost da se smjesti na kliniku. Posto ne moze u zatvor kao maloljetnik, klinika je jedino rjesenje bilo za sada jer svakako ne moze na slobodu. Ovim plstupkom, otac pokusava da ga zastiti i kljuc i jeste u tome da je cijelo vrijeme i statio ga od svega pored cinjenice da je problematican. Da je jednom stao cvrsto i usaglasio se sa institucijama, vjerovatno ne bi ni doslo do ovoga. Ja svoje dijete nakon ovakog necega, prepustila bih institucijama da zajedno nadjemo rjesenje najbolje za sredinu po koju je opasan postao a onda i za njega. Oruzje je nevazno da li je sakrio ili nije. Bzv sto se o tome i polemise. On je imao namjeru jasnu. Da nije nasao taj pistolj, nasao bi drugi nacin.