Седам дана радници "Козарског вјесника" су у штрајку

Већ седми дан радници Информативно-пословног центра „Козарски вјесник“ су у штрајку упозорења.

Република Српска 14.06.2023 | 19:57
Седам дана радници "Козарског вјесника" су у штрајку
Радници траже измирење дуга за порезе и доприносе, повећање плата, систематизацију радних мјеста и потписивање колективног уговора, те да се омогуће минимални услови за рад.
 
Са радницима је прошлог петка разговарао градоначелник Приједора Слободан Јавор и обећао да ће наредних дана примити на разговор  представнике Синдиката „Козарског вјесника“ и пронаћи начин да се испуне захтјеви радника.
 
Радници „Козарског вјесника“ настављају са штрајком упозорења до испуњења захтјева, а уколико се они не испуне, ступиће у генерални штрајк.
 
(БН)  Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЖИКАЖ

14.06.2023 20:09

Дуго сте и били на велом хлебу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

15.06.2023 07:40

Пустио бих ја вас још без плата да се питам јер сте прикачили уз секту мислили сте само за ваше добро а брига вас за приједор.Од града који је напредовао направили сте селендру захваљујући подршци СНСД-у али битно је да Лакташи напредују рудоњу је баш брига за остале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

15.06.2023 07:59

Подршка радницима Козарског вијесника, слично или исто незадовољство је и међу радницима Градске Управе и осталих предузећа односно Јавних установа које се финаснирају од стране Града, плате нису имале раст последње 3-4 године, а цијена животног стандарда порасла за 30%. Уколико истрају у својим захтјевима представници тј. радници Козарског вијесника, онда и остали треба да слиједе њихов примјер, да се сами изборе за своја права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бинго

15.06.2023 12:31

Биће у Приједору још штрајкова и фајронта, јер велики број људи исељава у иностранство, па чак и у ФБиХ. Изгледа да је свагдје боље него овдје. Подршка радницима Козарског је слаба, јер су они инструмент власти, већ по свом оснивању, али и раду.

ОДГОВОРИТЕ