Sedam dana radnici "Kozarskog vjesnika" su u štrajku

Već sedmi dan radnici Informativno-poslovnog centra „Kozarski vjesnik“ su u štrajku upozorenja.

Republika Srpska 14.06.2023 | 19:57
Sedam dana radnici "Kozarskog vjesnika" su u štrajku
Radnici traže izmirenje duga za poreze i doprinose, povećanje plata, sistematizaciju radnih mjesta i potpisivanje kolektivnog ugovora, te da se omoguće minimalni uslovi za rad.
 
Sa radnicima je prošlog petka razgovarao gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i obećao da će narednih dana primiti na razgovor  predstavnike Sindikata „Kozarskog vjesnika“ i pronaći način da se ispune zahtjevi radnika.
 
Radnici „Kozarskog vjesnika“ nastavljaju sa štrajkom upozorenja do ispunjenja zahtjeva, a ukoliko se oni ne ispune, stupiće u generalni štrajk.
 
(BN)  Foto: BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ЖИКАЖ

14.06.2023 20:09

Дуго сте и били на велом хлебу!!!

ODGOVORITE
Name

Arsa

15.06.2023 07:40

Pustio bih ja vas još bez plata da se pitam jer ste prikačili uz sektu mislili ste samo za vaše dobro a briga vas za prijedor.Od grada koji je napredovao napravili ste selendru zahvaljujući podršci SNSD-u ali bitno je da Laktaši napreduju rudonju je baš briga za ostale.

ODGOVORITE
Name

Igor

15.06.2023 07:59

Podrška radnicima Kozarskog vijesnika, slično ili isto nezadovoljstvo je i među radnicima Gradske Uprave i ostalih preduzeća odnosno Javnih ustanova koje se finasniraju od strane Grada, plate nisu imale rast poslednje 3-4 godine, a cijena životnog standarda porasla za 30%. Ukoliko istraju u svojim zahtjevima predstavnici tj. radnici Kozarskog vijesnika, onda i ostali treba da slijede njihov primjer, da se sami izbore za svoja prava.

ODGOVORITE
Name

Bingo

15.06.2023 12:31

Biće u Prijedoru još štrajkova i fajronta, jer veliki broj ljudi iseljava u inostranstvo, pa čak i u FBiH. Izgleda da je svagdje bolje nego ovdje. Podrška radnicima Kozarskog je slaba, jer su oni instrument vlasti, već po svom osnivanju, ali i radu.

ODGOVORITE