УКЦ Тузла се огласио о стању наставника рањеног у школи

Љекари Универзитетског клиничког центра у Тузли боре се за живот наставника енглеског језика Недима Османовића кога је јутрос у Основној школи Лукавац Град тешко ранио бивши ученик.

Босна и Херцеговина 14.06.2023 | 15:59
УКЦ Тузла се огласио о стању наставника рањеног у школи

Наставник је задобио једну прострелну рану, а љекари су га досад два пута реанимирали.

Малољетни бивши ученик Основне школе Лукавац Град јутрос је у просторијама школе испалио неколико хитаца у правцу наставника енглеског језика Недима Османовића.

Њега је један хитац погодио направивши прострелну рану, а недуго након догађаја он је хитно превезен у Универзитетски клинички центар у Тузли, гдје је подвргнут оперативном захвату.

"Јутрос иза девет сати у нашу установу је довезен 38-годишњи мушкарац с повредама врата нанесеним ватреним оружјем. Пацијент је одмах по пријему реанимиран, обављене су неопходне минималне дијагностичке процедуре прије уласка у операциону салу и подвргавања хитном захвату, који је обављен на Клиници за болести уха, грла и носа те Хирургије врата и главе", казао је помоћник директора за медицинске послове УКЦ-а Тузла Игор Худић, преноси Клиx.

Оперативни захват током којег је извршено још једно реанимирање пацијента је завршен у 12:30 сати.

"Захват је обављен успјешно, а пацијент је након додатних дијагностичких процедура и обраде пребачен у Јединицу интензивног лијечења клинике за анестезиологију и реаниматологију. Према посљедњим информацијама он је стабилан, али је и даље животно угрожен", прецизирао је Худић.

Худић је на крају закључио да је пацијент задобио такву прострелну повреду која са собом и у наредном периоду носи ризике од леталног исхода.

С друге стране, нападач, односно малољетник који још увијек нема навршених 14 година се налази под надзором полиције.

(Независне)  Фото:НАП

Коментари / 0

Оставите коментар