UKC Tuzla se oglasio o stanju nastavnika ranjenog u školi

Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli bore se za život nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića koga je jutros u Osnovnoj školi Lukavac Grad teško ranio bivši učenik.

Bosna i Hercegovina 14.06.2023 | 15:59
UKC Tuzla se oglasio o stanju nastavnika ranjenog u školi

Nastavnik je zadobio jednu prostrelnu ranu, a ljekari su ga dosad dva puta reanimirali.

Maloljetni bivši učenik Osnovne škole Lukavac Grad jutros je u prostorijama škole ispalio nekoliko hitaca u pravcu nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića.

Njega je jedan hitac pogodio napravivši prostrelnu ranu, a nedugo nakon događaja on je hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

"Jutros iza devet sati u našu ustanovu je dovezen 38-godišnji muškarac s povredama vrata nanesenim vatrenim oružjem. Pacijent je odmah po prijemu reanimiran, obavljene su neophodne minimalne dijagnostičke procedure prije ulaska u operacionu salu i podvrgavanja hitnom zahvatu, koji je obavljen na Klinici za bolesti uha, grla i nosa te Hirurgije vrata i glave", kazao je pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC-a Tuzla Igor Hudić, prenosi Klix.

Operativni zahvat tokom kojeg je izvršeno još jedno reanimiranje pacijenta je završen u 12:30 sati.

"Zahvat je obavljen uspješno, a pacijent je nakon dodatnih dijagnostičkih procedura i obrade prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Prema posljednjim informacijama on je stabilan, ali je i dalje životno ugrožen", precizirao je Hudić.

Hudić je na kraju zaključio da je pacijent zadobio takvu prostrelnu povredu koja sa sobom i u narednom periodu nosi rizike od letalnog ishoda.

S druge strane, napadač, odnosno maloljetnik koji još uvijek nema navršenih 14 godina se nalazi pod nadzorom policije.

(Nezavisne)  Foto:NAP

Komentari / 0

Ostavite komentar