Столтенберг се састао са Бајденом због НАТО самита

- Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг састао се са америчким председником Џозефом Бајденом у Белој кући у оквиру припрема за самит Алијансе који ће у јулу бити одржан у Вилњусу.

Свијет 14.06.2023 | 07:30
Столтенберг се састао са Бајденом због НАТО самита

Столтенберг је захвалио Бајдену на његовом вођству и посвећености Вашингтона НАТО-у у најопаснијој безбедној ситуацији у овој генерацији, наводи се у саопштењу НАТО-а.

Он је такође захвалио Конгресу САД и америчком народу на њиховој кључној подршци Украјини. 

Генерални секретар НАТО-а је рекао да САД предњаче у подршци Украјини, а да су европски савезници и Канада такође обезбедили десетине милијарди долара војне, финансијске и хуманитарне помоц́и. 

Столтенберг је нагласио да ова подршка прави разлику на бојном пољу јер Украјина наставља своју контраофанзиву и ради на повратку територија.

Он је рекао да ће савезници, на самиту НАТО-а у Вилњусу следећег месеца, појачати подршку Украјини и додатно ојачати њену одбрану.

Додао је да се радује томе да што пре дочека Шведску као пуноправну чланицу НАТО-а.

Столтенберг се претходно састао са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном, након чега је изјавио да украјинске снаге остварују напредак и освајају територије у својој контраофанзиви, додавши да је тек почело поновно заузимање украјинске територије која је тренутно под контролом Москве.

(Тањуг) Фото: АА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

XОXО

14.06.2023 08:45

Састанак двојице највећих свјетских терориста које треба под хитно ухапсити да свијет почне нормално да живи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каисеркроне

14.06.2023 12:43

@xоxо Зашто су они који су изабрани и демократе терористи а они који стварно тероришу и свијет и свој народ, нису терористи. Чак је прошле године започео и свјетски рат и ви му аплаудирате.

Name

Па

14.06.2023 13:46

Хапси, немој безвезе лапрдати

Name

Прњавор

14.06.2023 09:59

Да се види колико ко Ф 16 даје,а колко фали све це да намири САД .или што би бункер деда реко:"све иде по плану",ал не русске терористичке федерације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејвид

14.06.2023 15:31

У Украјини је НАТО поцео контраофанзиву. Орузје НАТО савеза и официри НАТО савеза и сва логистика. Украјинци само носе то орузје и трце по блату куд им се показе..Након ове контраофанзиве поново креце офанзива Русије. Лудило. Сотонизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све, све ал' Русију НЕ!

14.06.2023 18:11

Не да се, па да си пита, wхат?

ОДГОВОРИТЕ