ФК Братство у виши ранг у Моззарт дресовима 

У Фудбалском клубу Братство из села Козинци код Градишке ових дана много је разлога за славље. Наиме, сезону су завршили као шампиони Подручне лиге Градишка и тиме се пласирали у Трећу лигу Републике Српске! У виши ранг ће у новим Моззарт дресовима који су им стигли као поклон због оствареног успјеха, али и уочи великог јубилеја клуба.

Република Српска 13.06.2023 | 18:44
ФК Братство у виши ранг у Моззарт дресовима 
Овај гест компаније Моззарт на нас је оставио одличан утисак. Сви смо захвални на донацији опреме- како играчи, тако и ми у управи клуба. Позитивне су и реакције наших навијача са трибина, па нам то много значи поводом уласка у виши ранг, али и 70. рођендана који обиљежавамо идуће године- каже Драгиша Шкорић, предсједник ФК Братство Козинци, Градишка. 
 
Клуб је основан 1954. године и од тада ради у континуитету. Идуће године славе великих 70 година постојања, па у госте планирају да позову ветеране ФК Црвена звезда које су угостили на домаћем терену и прије седам година. 
 
 
Тренутно броје око 80 играча у двије омладинске селекције, првом и ветеранском саставу.  
 
Претпионири и пионири играју у Квалитетној лиги Подручног фудбалског савеза Градишка. Сениори су сезону 2022/23. завршили као шампиони Подручне лиге Градишка, па ће у Регионалну лигу у дресовима из Моззарта. 
 
Клуб је у бившој Југославији играо Групну лигу, а у новијој историји, под окриљем Фудбалског савеза Републике Српске, највећи успјех остварили су играјући у Другој лиги Српске. Амбиција клуба је да поново заиграју на том нивоу. 
 
У међувремену, много су урадили на инфраструктури клуба и тиме обезбиједили сјајне услове за играче. Из њиховог тима бројни млади таленти заиграли су у ФК Козара Градишка, а било је и оних који су, при крају каријера, долазили из Козаре у Братство у Козинцима.
 
 
Клуб има дугогодишњу подршку Мјесне заједнице, Града Градишка, а уз њих су и поједини локални привредници. Сада је њихов навијач и регионални лидер у приређивању игара на срећу, па ће пласман у виши ранг и рођендан дочекати у Моззарт опреми. 
 
(ПР)