FK Bratstvo u viši rang u Mozzart dresovima 

U Fudbalskom klubu Bratstvo iz sela Kozinci kod Gradiške ovih dana mnogo je razloga za slavlje. Naime, sezonu su završili kao šampioni Područne lige Gradiška i time se plasirali u Treću ligu Republike Srpske! U viši rang će u novim Mozzart dresovima koji su im stigli kao poklon zbog ostvarenog uspjeha, ali i uoči velikog jubileja kluba.

Republika Srpska 13.06.2023 | 18:44
FK Bratstvo u viši rang u Mozzart dresovima 
Ovaj gest kompanije Mozzart na nas je ostavio odličan utisak. Svi smo zahvalni na donaciji opreme- kako igrači, tako i mi u upravi kluba. Pozitivne su i reakcije naših navijača sa tribina, pa nam to mnogo znači povodom ulaska u viši rang, ali i 70. rođendana koji obilježavamo iduće godine- kaže Dragiša Škorić, predsjednik FK Bratstvo Kozinci, Gradiška. 
 
Klub je osnovan 1954. godine i od tada radi u kontinuitetu. Iduće godine slave velikih 70 godina postojanja, pa u goste planiraju da pozovu veterane FK Crvena zvezda koje su ugostili na domaćem terenu i prije sedam godina. 
 
 
Trenutno broje oko 80 igrača u dvije omladinske selekcije, prvom i veteranskom sastavu.  
 
Pretpioniri i pioniri igraju u Kvalitetnoj ligi Područnog fudbalskog saveza Gradiška. Seniori su sezonu 2022/23. završili kao šampioni Područne lige Gradiška, pa će u Regionalnu ligu u dresovima iz Mozzarta. 
 
Klub je u bivšoj Jugoslaviji igrao Grupnu ligu, a u novijoj istoriji, pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske, najveći uspjeh ostvarili su igrajući u Drugoj ligi Srpske. Ambicija kluba je da ponovo zaigraju na tom nivou. 
 
U međuvremenu, mnogo su uradili na infrastrukturi kluba i time obezbijedili sjajne uslove za igrače. Iz njihovog tima brojni mladi talenti zaigrali su u FK Kozara Gradiška, a bilo je i onih koji su, pri kraju karijera, dolazili iz Kozare u Bratstvo u Kozincima.
 
 
Klub ima dugogodišnju podršku Mjesne zajednice, Grada Gradiška, a uz njih su i pojedini lokalni privrednici. Sada je njihov navijač i regionalni lider u priređivanju igara na sreću, pa će plasman u viši rang i rođendan dočekati u Mozzart opremi. 
 
(PR)