Жена из Еквадора оживела пре сахране! (ВИДЕО)

Ожалошћена породица једне старије Еквадорке била је запрепашц́ена када су открили да је жена још увек жива. Болнички лекар у граду Бабахојо прогласио је Белу Монтоју (76) мртвом након сумње на мождани удар. Стављена је у ковчег и одведена на сахрану, где су рођаци држали бденије пре њене планиране сахране.

Занимљивости 13.06.2023 | 15:26
Жена из Еквадора оживела пре сахране! (ВИДЕО)

Када су, после скоро пет сати, отворили ковчег да би се пресвукли уочи сахране, жена је удахнула ваздух.

“Моја мама је почела да помера леву руку, да отвори очи, уста; борила се да дише“, описао је њен син Гилберт Балберан тренутак када је схватио да му је мајка још увек жива.

На снимку који је снимио један од ожалошц́ених види се како лежи у отвореном ковчегу и покушава да дише, док се други жали да хитна помоц́ коју су позвали још није стигла.

Неколико минута касније, долазе ватрогасци и подижу Белу Монтоју из ковчега на носила и врац́ају је у исту болницу у којој је проглашена мртвом. Њен син је еквадорским медијима рекао да је била на интензивној нези, али да је реаговала.

 

“Моја мама је на кисеонику, срце јој је стабилно. Доктор ју је уштипнуо за руку и она је реаговала, кажу ми да је то добро јер то значи да реагује мало по мало”, преноси вест ББЦ

Балберан је морао да организује донацију ковчега за његову осиромашену породицу након што је јавна болница Мартин Иказа, у приморском граду Бабахојо, у петак прогласила Монтоју мртвом преноси лист Ел Универсо.

Министарство здравља Еквадора основало је комисију за истрагу инцидента.

Г. Балберан је рекао да је одвео своју мајку у болницу око 09:00 “и у подне ми је доктор рекао да је умрла”.

Рекао је да му је чак издат и извод из матичне књиге умрлих, у којем је писало да је умрла од кардиопулмоналног застоја након што је доживела мождани удар.

Министарство здравља Еквадора ц́е истражити инцидент и покушац́е да утврди како је жена проглашена мртвом, а ипак је жива. Министарство је у саопштењу навело да она није реаговала на покушаје реанимације након кардиореспираторног застоја, а дежурни лекар је потврдио да је умрла.

Док британски Дејли мејл извештава да ц́е Гилберт поднети извештај о инциденту локалном тужилаштву и оптужити болницу за немар према пацијентима.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар