Žena iz Ekvadora oživela pre sahrane! (VIDEO)

Ožalošćena porodica jedne starije Ekvadorke bila je zaprepašćena kada su otkrili da je žena još uvek živa. Bolnički lekar u gradu Babahojo proglasio je Belu Montoju (76) mrtvom nakon sumnje na moždani udar. Stavljena je u kovčeg i odvedena na sahranu, gde su rođaci držali bdenije pre njene planirane sahrane.

Zanimljivosti 13.06.2023 | 15:26
Žena iz Ekvadora oživela pre sahrane! (VIDEO)

Kada su, posle skoro pet sati, otvorili kovčeg da bi se presvukli uoči sahrane, žena je udahnula vazduh.

“Moja mama je počela da pomera levu ruku, da otvori oči, usta; borila se da diše“, opisao je njen sin Gilbert Balberan trenutak kada je shvatio da mu je majka još uvek živa.

Na snimku koji je snimio jedan od ožalošćenih vidi se kako leži u otvorenom kovčegu i pokušava da diše, dok se drugi žali da hitna pomoć koju su pozvali još nije stigla.

Nekoliko minuta kasnije, dolaze vatrogasci i podižu Belu Montoju iz kovčega na nosila i vraćaju je u istu bolnicu u kojoj je proglašena mrtvom. Njen sin je ekvadorskim medijima rekao da je bila na intenzivnoj nezi, ali da je reagovala.

 

“Moja mama je na kiseoniku, srce joj je stabilno. Doktor ju je uštipnuo za ruku i ona je reagovala, kažu mi da je to dobro jer to znači da reaguje malo po malo”, prenosi vest BBC

Balberan je morao da organizuje donaciju kovčega za njegovu osiromašenu porodicu nakon što je javna bolnica Martin Ikaza, u primorskom gradu Babahojo, u petak proglasila Montoju mrtvom prenosi list El Universo.

Ministarstvo zdravlja Ekvadora osnovalo je komisiju za istragu incidenta.

G. Balberan je rekao da je odveo svoju majku u bolnicu oko 09:00 “i u podne mi je doktor rekao da je umrla”.

Rekao je da mu je čak izdat i izvod iz matične knjige umrlih, u kojem je pisalo da je umrla od kardiopulmonalnog zastoja nakon što je doživela moždani udar.

Ministarstvo zdravlja Ekvadora će istražiti incident i pokušaće da utvrdi kako je žena proglašena mrtvom, a ipak je živa. Ministarstvo je u saopštenju navelo da ona nije reagovala na pokušaje reanimacije nakon kardiorespiratornog zastoja, a dežurni lekar je potvrdio da je umrla.

Dok britanski Dejli mejl izveštava da će Gilbert podneti izveštaj o incidentu lokalnom tužilaštvu i optužiti bolnicu za nemar prema pacijentima.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar