За Уставни суд предмет Бук Бијела и даље отворен

- Предсједник Уставног суда БиХ Валерија Галић изјавила је да је предмет који се односи на изградњу хидроелектране "Бук Бијела" у надлежности Комисије за концесије, која се не састаје.

Босна и Херцеговина 13.06.2023 | 13:55
За Уставни суд предмет Бук Бијела и даље отворен

Галићева је рекла да је са аспекта Уставног суда тај предмет и даље отворен.

"Ми смо доставили рјешење о неизвршењу Тужилаштву. Уставни суд сматра да није надлежан за рјешавање спора у вези са овим предметом јер је изричито законом о концесијама прописано да је то питање у надлежности Комисије за концесије, а која се не састаје", рекла је Галићева новинарима на Јахорини.

Она је рекла да је судија Уставног суда из реда српског народа Златко Кнежевић, кога је Народна скупштина Републике Српске позвала да се повуче из ове правосудне институције, закључио боловање и да има информацију да ће Кнежевић доћи на пленарну сједницу Уставног суда БиХ заказану за јули.

"Кнежевић је био на боловању након свих тих дешавања и независно од тога имао је здравствене проблеме. Закључио је боловање и тренутно ради", рекла је Галићева.

(Срна) Фото: Твитер

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ре

13.06.2023 17:47

Морају бити под хитно одузете све концесије које су дате странцима на наше руднике и ријеке, под хитно истјерати страног окупатора из Станара и Омарске. Вратит ресурсе у власништво државе и промијенити закон о концеисјама који омогућује да икакав странац моће доћи у посед наши природних ресурса.

ОДГОВОРИТЕ