Za Ustavni sud predmet Buk Bijela i dalje otvoren

- Predsjednik Ustavnog suda BiH Valerija Galić izjavila je da je predmet koji se odnosi na izgradnju hidroelektrane "Buk Bijela" u nadležnosti Кomisije za koncesije, koja se ne sastaje.

Bosna i Hercegovina 13.06.2023 | 13:55
Za Ustavni sud predmet Buk Bijela i dalje otvoren

Galićeva je rekla da je sa aspekta Ustavnog suda taj predmet i dalje otvoren.

"Mi smo dostavili rješenje o neizvršenju Tužilaštvu. Ustavni sud smatra da nije nadležan za rješavanje spora u vezi sa ovim predmetom jer je izričito zakonom o koncesijama propisano da je to pitanje u nadležnosti Кomisije za koncesije, a koja se ne sastaje", rekla je Galićeva novinarima na Jahorini.

Ona je rekla da je sudija Ustavnog suda iz reda srpskog naroda Zlatko Кnežević, koga je Narodna skupština Republike Srpske pozvala da se povuče iz ove pravosudne institucije, zaključio bolovanje i da ima informaciju da će Кnežević doći na plenarnu sjednicu Ustavnog suda BiH zakazanu za juli.

"Кnežević je bio na bolovanju nakon svih tih dešavanja i nezavisno od toga imao je zdravstvene probleme. Zaključio je bolovanje i trenutno radi", rekla je Galićeva.

(Srna) Foto: Tviter

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

re

13.06.2023 17:47

Moraju biti pod hitno oduzete sve koncesije koje su date strancima na naše rudnike i rijeke, pod hitno istjerati stranog okupatora iz Stanara i Omarske. Vratit resurse u vlasništvo države i promijeniti zakon o konceisjama koji omogućuje da ikakav stranac moće doći u posed naši prirodnih resursa.

ODGOVORITE