Милатовић: Изборни дан да прође у миру и демократски

- Председник Црне Горе Јаков Милатовић гласао је на парламентарним изборима у пратњи супруге Милене на бирачком месту у Подгорици. 

Регион 11.06.2023 | 14:58
Милатовић: Изборни дан да прође у миру и демократски

"Најважније очекивање је да данашњи дан прође у миру и у складу са демократским стандардима. Такође, оно што је врло важно је да грађани Црне Горе данас изађу и искористе своје гласачко право, и да на основу тога црногорска скупштина на пуно адекватнији начин рефлектује ону политичку снагу која тренутно постоји у Црној Гори", поручио је Милатовић новинарима након гласања.

Он је рекао да очекује да чим се црногорска скупштина конституише и настави започети процес консултација, као и да се до краја овог лета дође до  важних именовања у правосуђу. То би био корак који ће бити примећен у извештају о прогресу рекао је Милатовић и додао да је добар извештај у том смислу неопходан да за убрзан наставак европског пута. 

На питање новинара о мандатару будуће владе, Милатовић је рекао да нема ниједно име у плану и да ће то зависити од резултата избора, односно воље грађана Црне Горе, а да ће он, како је навео, у складу са Уставом након консултација дати мандат новом мандатару. 

"Што се тиче формирања владе, надам се да ће влада да буде формирана на један брз и ефикасан начин, мислим да је то и потреба грађана, у складу са изборном вољом грађана и да би та влада требало да настави реформски пут, у неким пољима да га убрза. Овде пре свега мислим на унапређење животног стандарда грађана, владавине права у Црној Гори и убрзања нашег европског пута", поручио је Милатовић, преноси Медија биро.

Како је оценио, овим изборима завршава један изборни циклус који је започет прошле године са локалним изборима, који се наставио председничким изборима. 

Додао је да је оптимиста да "бисмо требало као друштво да снажније уђемо у једну мирну луку где ће и посланици у црногорској Скупштини наћи консензус за неке ствари које су од великог друштвеног и националног значаја. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Може ли овај

11.06.2023 15:08

Ишта без жене? Ко им чува троје дјеце? Што је она стално уз њега, не контам?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

11.06.2023 16:34

Мозе ли овај цовјек дисати од зене? Могла би она неку сопствену занимацију наци и нацин да се појављује у медијима, била би постованија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

11.06.2023 17:45

Што сте љубоморни човјек цијени породицу неће као наш министар Кошарац само мијења жене. Ко не постује породицу не би требао бити ни политичар ...

ОДГОВОРИТЕ