Milatović: Izborni dan da prođe u miru i demokratski

- Predsednik Crne Gore Jakov Milatović glasao je na parlamentarnim izborima u pratnji supruge Milene na biračkom mestu u Podgorici. 

Region 11.06.2023 | 14:58
Milatović: Izborni dan da prođe u miru i demokratski

"Najvažnije očekivanje je da današnji dan prođe u miru i u skladu sa demokratskim standardima. Takođe, ono što je vrlo važno je da građani Crne Gore danas izađu i iskoriste svoje glasačko pravo, i da na osnovu toga crnogorska skupština na puno adekvatniji način reflektuje onu političku snagu koja trenutno postoji u Crnoj Gori", poručio je Milatović novinarima nakon glasanja.

On je rekao da očekuje da čim se crnogorska skupština konstituiše i nastavi započeti proces konsultacija, kao i da se do kraja ovog leta dođe do  važnih imenovanja u pravosuđu. To bi bio korak koji će biti primećen u izveštaju o progresu rekao je Milatović i dodao da je dobar izveštaj u tom smislu neophodan da za ubrzan nastavak evropskog puta. 

Na pitanje novinara o mandataru buduće vlade, Milatović je rekao da nema nijedno ime u planu i da će to zavisiti od rezultata izbora, odnosno volje građana Crne Gore, a da će on, kako je naveo, u skladu sa Ustavom nakon konsultacija dati mandat novom mandataru. 

"Što se tiče formiranja vlade, nadam se da će vlada da bude formirana na jedan brz i efikasan način, mislim da je to i potreba građana, u skladu sa izbornom voljom građana i da bi ta vlada trebalo da nastavi reformski put, u nekim poljima da ga ubrza. Ovde pre svega mislim na unapređenje životnog standarda građana, vladavine prava u Crnoj Gori i ubrzanja našeg evropskog puta", poručio je Milatović, prenosi Medija biro.

Kako je ocenio, ovim izborima završava jedan izborni ciklus koji je započet prošle godine sa lokalnim izborima, koji se nastavio predsedničkim izborima. 

Dodao je da je optimista da "bismo trebalo kao društvo da snažnije uđemo u jednu mirnu luku gde će i poslanici u crnogorskoj Skupštini naći konsenzus za neke stvari koje su od velikog društvenog i nacionalnog značaja. 

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Može li ovaj

11.06.2023 15:08

Išta bez žene? Ko im čuva troje djece? Što je ona stalno uz njega, ne kontam?!

ODGOVORITE
Name

Pa

11.06.2023 16:34

Moze li ovaj covjek disati od zene? Mogla bi ona neku sopstvenu zanimaciju naci i nacin da se pojavljuje u medijima, bila bi postovanija.

ODGOVORITE
Name

Da

11.06.2023 17:45

Što ste ljubomorni čovjek cijeni porodicu neće kao naš ministar Košarac samo mijenja žene. Ko ne postuje porodicu ne bi trebao biti ni političar ...

ODGOVORITE