Лопаре на удару невремена, вода ушла у једну кућу

Обилне падавине захватиле су Мајевицу и лопарске насеља, а бујични потоци заплавили су једну кућу између Тобута и Прибоја, рекао је Срни начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре Жељко Керовић.

Република Српска 11.06.2023 | 13:38
Лопаре на удару невремена, вода ушла у једну кућу

"Кућа Љубице Продановић заплављена је, бујични водици надолазе. Рјечица Гњица се била излила у Пељавама, али се на срећу и повукла", рекао је Керовић, који је координатор Цивилне заштите ове општине.

Он каже да су на терену припадници Цивилне заштите и ватрогасци који покушавају да интервенишу.

И пољопривредна земљишта су, каже, углавном натопљена, односно водотоци и бујице надиру и даље.

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ријека

11.06.2023 14:01

Гњица у Пељавама.Бозе има ли те?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борко

11.06.2023 14:23

Како не удје вода у кафану. Па удје али кафана има двоја врата. На улазним писе,, удји брате'' а на излазним писе,, изнесите брата' '. Ма треба Трту изабрат за лидера Реп Српске да се поправе сви путеви до кафана да људи не ломе ноге док се врацају својој зени у касне сате..

ОДГОВОРИТЕ
Name

wхф

11.06.2023 14:31

Општина Лопар има локалну власт као злочиначко-пљачкашку организацију је за последњих 20-25 година највећи оргнаизатор уништења наорда на опшитни Лопаре. То што се са народом на оштини Лопаре ради последних 20-25 година није виђено ни у једном од светских ратова нити по аутроугарском нити под турском окупацијом. Стога локална власт сноси сву одговорности за изумирање народа, за гашење живота наопштини, за присилно растеривање и расељавање народа, и на првом месту за систематско уништење, продају, приватизацију и плачку привреде. Као послеидца уништења, разарања, распродаје наших фабрика на општини Лопаре, остало је без посла 2000 људи, а фабрике су уништене и претворене у старо гвожђе. Од 25 општинских буџета који сада износе ни једна марка није уложена у изградњу фабрика и инвестирање у будућност. С друге страни руководство општине насилно спречава запошљавање било кога ко не спада у страначку армију, а сва буџетска радна места су пуна купљених диплома или диплома стечених по разним лажним државним факултетима по Брчком, Бијељини, Тузли итд. Ничим се не може амнестирати нити ослободити од одговостности општинско руководство да су по селима општине Лопаре школе пред затварања, у које иду још по 1-2-3 ученика. То су школе у које је пре рата ишло по 50 ученика у просјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.06.2023 17:01

Лопаре су на највећем удару али од лоповске локалне власти, они све покрадоше и још им мало буџтеа 7,5 милиона хтјели би још, само ове године да се покоси трава крај 20км локалних путева плаћају 70.000КМ. То трактор за пола дана узађе и сиђе и толико се узме из буџета.

ОДГОВОРИТЕ