Lopare na udaru nevremena, voda ušla u jednu kuću

Obilne padavine zahvatile su Majevicu i loparske naselja, a bujični potoci zaplavili su jednu kuću između Tobuta i Priboja, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Lopare Željko Кerović.

Republika Srpska 11.06.2023 | 13:38
Lopare na udaru nevremena, voda ušla u jednu kuću

"Кuća Ljubice Prodanović zaplavljena je, bujični vodici nadolaze. Rječica Gnjica se bila izlila u Peljavama, ali se na sreću i povukla", rekao je Кerović, koji je koordinator Civilne zaštite ove opštine.

On kaže da su na terenu pripadnici Civilne zaštite i vatrogasci koji pokušavaju da intervenišu.

I poljoprivredna zemljišta su, kaže, uglavnom natopljena, odnosno vodotoci i bujice nadiru i dalje.

(Srna) Foto: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rijeka

11.06.2023 14:01

Gnjica u Peljavama.Boze ima li te?

ODGOVORITE
Name

Borko

11.06.2023 14:23

Kako ne udje voda u kafanu. Pa udje ali kafana ima dvoja vrata. Na ulaznim pise,, udji brate'' a na izlaznim pise,, iznesite brata' '. Ma treba Trtu izabrat za lidera Rep Srpske da se poprave svi putevi do kafana da ljudi ne lome noge dok se vracaju svojoj zeni u kasne sate..

ODGOVORITE
Name

whf

11.06.2023 14:31

Opština Lopar ima lokalnu vlast kao zločinačko-pljačkašku organizaciju je za poslednjih 20-25 godina najveći orgnaizator uništenja naorda na opšitni Lopare. To što se sa narodom na oštini Lopare radi poslednih 20-25 godina nije viđeno ni u jednom od svetskih ratova niti po autrougarskom niti pod turskom okupacijom. Stoga lokalna vlast snosi svu odgovornosti za izumiranje naroda, za gašenje života naopštini, za prisilno rasterivanje i raseljavanje naroda, i na prvom mestu za sistematsko uništenje, prodaju, privatizaciju i plačku privrede. Kao posleidca uništenja, razaranja, rasprodaje naših fabrika na opštini Lopare, ostalo je bez posla 2000 ljudi, a fabrike su uništene i pretvorene u staro gvožđe. Od 25 opštinskih budžeta koji sada iznose ni jedna marka nije uložena u izgradnju fabrika i investiranje u budućnost. S druge strani rukovodstvo opštine nasilno sprečava zapošljavanje bilo koga ko ne spada u stranačku armiju, a sva budžetska radna mesta su puna kupljenih diploma ili diploma stečenih po raznim lažnim državnim fakultetima po Brčkom, Bijeljini, Tuzli itd. Ničim se ne može amnestirati niti osloboditi od odgovostnosti opštinsko rukovodstvo da su po selima opštine Lopare škole pred zatvaranja, u koje idu još po 1-2-3 učenika. To su škole u koje je pre rata išlo po 50 učenika u prosjeku.

ODGOVORITE
Name

re

11.06.2023 17:01

Lopare su na najvećem udaru ali od lopovske lokalne vlasti, oni sve pokradoše i još im malo budžtea 7,5 miliona htjeli bi još, samo ove godine da se pokosi trava kraj 20km lokalnih puteva plaćaju 70.000KM. To traktor za pola dana uzađe i siđe i toliko se uzme iz budžeta.

ODGOVORITE