Вожња Тивтом са капетаном Михаилом (ВИДЕО)

У црногорској породици Лакичевић генерацијама се баве рибарством. Најприје за потребе превоза рибе, касније и туриста, набављени су бродови. Па је тако један од њених најмлађих чланова, шестогодишњи Михаило научио возити чамац са само четири године.

Регион 11.06.2023 | 12:45
Вожња Тивтом са капетаном Михаилом (ВИДЕО)

Михаило је међу најмлађим од дванаесторо унучади ове породице. Овај малиша завршио је први разред, а сада у улози капетана, превози туристе по Бококоторском заливу.

Ту његов таленат не престаје. Тако поносно препричава како је са пет година почео да вози багер који му је занимљивији од бродова, јер их је „већ одавно савладао“.

„Са четири сам почео да возим чамац, са пет багер а ево имам шест и возим јахту“.

Симпатичног капетана мјештани Тивта одлично познају, а највећу атракцију свакако изазива код туриста које изненађује његова спретност и маневрисање великом бродском машином.

Михаило не вози сам, ту је отац Давор, којем свакодневно помаже у пословима, а који будно посматра, даје савјете и преноси знања.

„Све ја знам, могу сам“, каже Михаило док му Давор савјетује „да мало опусти гас“.

Породица Лакичевић власник је првог приватног туристичког центра у Црној Гори под називом Порто Бјелила.

Поред риболова, у њиховом комплексу које се налази на полуострву Луштица, удаљеном 15-ак минута од Тивта, налази се породични ресторан и хотел. Заједно са туристичком организацијом овог града спроводе реализују поморске излете и вожње бродом.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy Мондо БиХ (@мондо_бих)

(Мондо) Фото: Мондо/Николина Дамјанић

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Илија цворовиц

11.06.2023 12:58

Цуј,превози туристе.Исто као кад би ја дјетету свом дао да вози таxи по граду,а имq сест година.Па ваљда постоји неки закон,мајку му...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

11.06.2023 14:21

О чему ти , зар не видиш да је вијести из Црну Гору ! Ја сам тамо платио казну за претицање на пуну линију, а нема ни испрекиданих линија а камо ли пуних, нити било каквог знака, полицајац каже, да као искусан возач, требао сам претпоставити да се ту не смије претицати ! Наравно, казну сам платио, пошто је то Црна Гора, само име ти све говори !

Name

ре

11.06.2023 14:33

Ако је дијете буквалац,на тебе,боље му немој давати да вози.

Name

Мирослав

11.06.2023 14:35

Све је добро док је добро, али то је дете. Сигурно вози и авто, а мозда и авион? Родитељи су сигурно поносни, али туристи ризикују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ине

11.06.2023 15:39

Ајд не с*рите, писете глупости. Најгоре сте новине

ОДГОВОРИТЕ