Vožnja Tivtom sa kapetanom Mihailom (VIDEO)

U crnogorskoj porodici Lakičević generacijama se bave ribarstvom. Najprije za potrebe prevoza ribe, kasnije i turista, nabavljeni su brodovi. Pa je tako jedan od njenih najmlađih članova, šestogodišnji Mihailo naučio voziti čamac sa samo četiri godine.

Region 11.06.2023 | 12:45
Vožnja Tivtom sa kapetanom Mihailom (VIDEO)

Mihailo je među najmlađim od dvanaestoro unučadi ove porodice. Ovaj mališa završio je prvi razred, a sada u ulozi kapetana, prevozi turiste po Bokokotorskom zalivu.

Tu njegov talenat ne prestaje. Tako ponosno prepričava kako je sa pet godina počeo da vozi bager koji mu je zanimljiviji od brodova, jer ih je „već odavno savladao“.

„Sa četiri sam počeo da vozim čamac, sa pet bager a evo imam šest i vozim jahtu“.

Simpatičnog kapetana mještani Tivta odlično poznaju, a najveću atrakciju svakako izaziva kod turista koje iznenađuje njegova spretnost i manevrisanje velikom brodskom mašinom.

Mihailo ne vozi sam, tu je otac Davor, kojem svakodnevno pomaže u poslovima, a koji budno posmatra, daje savjete i prenosi znanja.

„Sve ja znam, mogu sam“, kaže Mihailo dok mu Davor savjetuje „da malo opusti gas“.

Porodica Lakičević vlasnik je prvog privatnog turističkog centra u Crnoj Gori pod nazivom Porto Bjelila.

Pored ribolova, u njihovom kompleksu koje se nalazi na poluostrvu Luštica, udaljenom 15-ak minuta od Tivta, nalazi se porodični restoran i hotel. Zajedno sa turističkom organizacijom ovog grada sprovode realizuju pomorske izlete i vožnje brodom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mondo BiH (@mondo_bih)

(Mondo) Foto: Mondo/Nikolina Damjanić

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ilija cvorovic

11.06.2023 12:58

Cuj,prevozi turiste.Isto kao kad bi ja djetetu svom dao da vozi taxi po gradu,a imq sest godina.Pa valjda postoji neki zakon,majku mu...

ODGOVORITE
Name

He He

11.06.2023 14:21

O čemu ti , zar ne vidiš da je vijesti iz Crnu Goru ! Ja sam tamo platio kaznu za preticanje na punu liniju, a nema ni isprekidanih linija a kamo li punih, niti bilo kakvog znaka, policajac kaže, da kao iskusan vozač, trebao sam pretpostaviti da se tu ne smije preticati ! Naravno, kaznu sam platio, pošto je to Crna Gora, samo ime ti sve govori !

Name

re

11.06.2023 14:33

Ako je dijete bukvalac,na tebe,bolje mu nemoj davati da vozi.

Name

Miroslav

11.06.2023 14:35

Sve je dobro dok je dobro, ali to je dete. Sigurno vozi i avto, a mozda i avion? Roditelji su sigurno ponosni, ali turisti rizikuju.

ODGOVORITE
Name

Ine

11.06.2023 15:39

Ajd ne s*rite, pisete gluposti. Najgore ste novine

ODGOVORITE