Електропривреда Српске: За контролу приступа 90.000 КМ

Крајем маја Електропривреде Републике Срспке расписала је тендер за набавку система за контролу приступа ИКТ инфраструктури-РАМ систем за потребе МХ ЕРС Требиње. Вриједност тендера 90.000 КМ.

Република Српска 11.06.2023 | 11:18
Електропривреда Српске: За контролу приступа 90.000 КМ

''Набавка система за контролу приступа ИКТ инфраструктури - РАМ система за потребе МХ ЕРС-а М.П. а.д. Требиње'' је ризична јер услови квалификације и техничке спецификације у тендерској документацији указују на то да постоји могућност дискриминације понуђача”, показала је анализа портала пратимо тендере.

Крајем маја Електропривреде Републике Срспке расписала је тендер за набавку система за контролу приступа ИКТ инфраструктури-РАМ систем за потребе МХ ЕРС Требиње. Вриједност тендера 90.000 КМ.

У тендерској документацији је навдено како је предмет набавке система за контролу приступа ИКТ инфраструктури, уговорни орган од понуђача захтјева одређено квалификовано особље за имплементацију истог и то да има запослено или ангажовано особље са одређеним квалификацијама.

“Најмање један сертификовани пројект менаџер ПМП сертификат или одговарајуће, издат од стране водећих међународних асоцијација за вођење пројеката (ПМИ или ПРИНЦЕ 2 или ИПМА или одговарајући), најмање четири извршиоца са одговарајућим сертификтима за конфигурацију понуђеног рјешења”, наведено је у тендерској документацији.

Према анализи портала Пратимо тендере ова набавка је ризична јер услови квалификације и техничке спецификације у тендерској документацији указују на то да постоји могућност дискриминације понуђача. 

Осим тога како је наведено у тендерској документацији уговорни орган тражио је национали стандард али како национални стандарди не регулише ову област захтјевани су адекватни међународни стандарди из ове области.

Електропривреда Републике Српске у тендерској документацији захтјева и да понуђач има партнерски статус са произвођачем Система те да је овлашћен од стране произвођача за продају и одржавање.

(пратимотендере) Фото: Архива

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Перо

11.06.2023 13:09

Најбитније да понуђач има партијски статус, а не партнерски статус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ввпд

11.06.2023 13:48

90000?! Да ли су ови нормални?! Хахахахахах Да се узме најскупљи уредјај, цца нека је 2000 КМ, а и то је превисе. Све са биометријском заститом. Како их није срамота?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак Р. К.

11.06.2023 14:46

Ово неко паметан Луку насавјетовао да извуче овако паре и пребаци их Додику. Не били га сивоња оставио на мјесту генералног ЕРС-а. Ко, видјећемо ко ће проћи на тендеру. Иначе, Лука је ограничен као балкон, нема појма о овоме. Као ни о осталим битним стварима које се тичу струке. Параноја и лоповлук су његове основне карактеристике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карановиц

11.06.2023 14:54

Неђељка Перисица са ХЕ Висеград на цело ЕРС најспособнији је кадар премца нема. С вјером у Бога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.06.2023 17:30

🤣🤣🤣🤣🤣 Неђељко..прави избор! У праву сте..да докрајци ЕРС као сто је и ХЕ Висеград довео корак до краја.. Стручан је нема шта..радницима се не плаћају доприноси,на рацуну нема ни 1КМ,а шта ће није му ни замјерити,само изврсава наређења...он једини подобан...мукица "мала"...

Name

Недјељка

11.06.2023 23:31

...не радница у преводу...такви су сви моји Срби ...