Elektroprivreda Srpske: Za kontrolu pristupa 90.000 KM

Krajem maja Elektroprivrede Republike Srspke raspisala je tender za nabavku sistema za kontrolu pristupa IKT infrastrukturi-RAM sistem za potrebe MH ERS Trebinje. Vrijednost tendera 90.000 KM.

Republika Srpska 11.06.2023 | 11:18
Elektroprivreda Srpske: Za kontrolu pristupa 90.000 KM

''Nabavka sistema za kontrolu pristupa IKT infrastrukturi - RAM sistema za potrebe MH ERS-a M.P. a.d. Trebinje'' je rizična jer uslovi kvalifikacije i tehničke specifikacije u tenderskoj dokumentaciji ukazuju na to da postoji mogućnost diskriminacije ponuđača”, pokazala je analiza portala pratimo tendere.

Krajem maja Elektroprivrede Republike Srspke raspisala je tender za nabavku sistema za kontrolu pristupa IKT infrastrukturi-RAM sistem za potrebe MH ERS Trebinje. Vrijednost tendera 90.000 KM.

U tenderskoj dokumentaciji je navdeno kako je predmet nabavke sistema za kontrolu pristupa IKT infrastrukturi, ugovorni organ od ponuđača zahtjeva određeno kvalifikovano osoblje za implementaciju istog i to da ima zaposleno ili angažovano osoblje sa određenim kvalifikacijama.

“Najmanje jedan sertifikovani projekt menadžer PMP sertifikat ili odgovarajuće, izdat od strane vodećih međunarodnih asocijacija za vođenje projekata (PMI ili PRINCE 2 ili IPMA ili odgovarajući), najmanje četiri izvršioca sa odgovarajućim sertifiktima za konfiguraciju ponuđenog rješenja”, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Prema analizi portala Pratimo tendere ova nabavka je rizična jer uslovi kvalifikacije i tehničke specifikacije u tenderskoj dokumentaciji ukazuju na to da postoji mogućnost diskriminacije ponuđača. 

Osim toga kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji ugovorni organ tražio je nacionali standard ali kako nacionalni standardi ne reguliše ovu oblast zahtjevani su adekvatni međunarodni standardi iz ove oblasti.

Elektroprivreda Republike Srpske u tenderskoj dokumentaciji zahtjeva i da ponuđač ima partnerski status sa proizvođačem Sistema te da je ovlašćen od strane proizvođača za prodaju i održavanje.

(pratimotendere) Foto: Arhiva

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pero

11.06.2023 13:09

Najbitnije da ponuđač ima partijski status, a ne partnerski status.

ODGOVORITE
Name

Vvpd

11.06.2023 13:48

90000?! Da li su ovi normalni?! Hahahahahah Da se uzme najskuplji uredjaj, cca neka je 2000 KM, a i to je previse. Sve sa biometrijskom zastitom. Kako ih nije sramota?!

ODGOVORITE
Name

Фочак Р. К.

11.06.2023 14:46

Ово неко паметан Луку насавјетовао да извуче овако паре и пребаци их Додику. Не били га сивоња оставио на мјесту генералног ЕРС-а. Ко, видјећемо ко ће проћи на тендеру. Иначе, Лука је ограничен као балкон, нема појма о овоме. Као ни о осталим битним стварима које се тичу струке. Параноја и лоповлук су његове основне карактеристике.

ODGOVORITE
Name

Karanovic

11.06.2023 14:54

Neđeljka Perisica sa HE Visegrad na celo ERS najsposobniji je kadar premca nema. S vjerom u Boga!

ODGOVORITE
Name

Re

11.06.2023 17:30

🤣🤣🤣🤣🤣 Neđeljko..pravi izbor! U pravu ste..da dokrajci ERS kao sto je i HE Visegrad doveo korak do kraja.. Stručan je nema šta..radnicima se ne plaćaju doprinosi,na racunu nema ni 1KM,a šta će nije mu ni zamjeriti,samo izvrsava naređenja...on jedini podoban...mukica "mala"...

Name

Nedjeljka

11.06.2023 23:31

...ne radnica u prevodu...takvi su svi moji Srbi ...