ДО: Неспособна власт- невидљиви саобраћајни знакови

Недавно су се у фокусу локалног медија нашле фотографије које су јасно указивале на пропусте у постављању саобраћајних знакова у граду Добоју. Градски независни информативни портал "Добојски инфо" је објавио слике на којима се могло видјети како су знакови постављени иза дрвенастих садница, због чега су били практично невидљиви за возаче и пролазнике.

Република Српска 11.06.2023 | 10:24
ДО: Неспособна власт- невидљиви саобраћајни знакови

Ове фотографије су изазвале велику забринутост међу грађанима који су се оправдано питали како је могуће да се овакви пропусти догађају у постављању саобраћајне сигнализације. Постављање саобраћајних знакова је од изузетне важности за сигурност свих учесника у саобраћају, стога је ова ситуација представљала потенцијалну опасност.

Међутим, након објаве ових фотографија, градска администрација је брзо реаговала и предузела конкретне кораке да исправи недостатке. Надлежни су препознали озбиљност ситуације и одмах подузели мјере како би осигурали да знакови буду јасно видљиви. Знакови су правилно постављени на видљивим мјестима, чиме је елиминисан потенцијални ризик за возаче и пјешаке.

Овај случај је такођер показао колико су властодршци осјетљиви на оно што се објављује у локалним медијима, попут портала "Добојски инфо", те како су спремни промптно дјеловати како би исправили недостатке.

Континуирано праћење и јавно извјештавање о оваквим пропустима је од виталног значаја за одржавање високог стандарда сигурности у саобраћају. Грађани имају право да буду информисани о оваквим ситуацијама како би се пропусти отклонили што прије.

Надамо се да ће ова ситуација служити као подсјетник свим надлежним институцијама да редовно прегледају постављене саобраћајне знакове (Лијешањ а не Лијечак!) како би осигурали њихову исправну видљивост и функционалност. Сигурност свих учесника у саобраћају треба бити приоритет, а правилно постављена и видљива саобраћајна сигнализација је кључна у остваривању тог циља.

(Добојски.инфо) Фото: Добојски инфо

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

"Б"

11.06.2023 10:45

Много важније је везивање појаса у возилу на градским улицама, знакови су само шарени комади метала. Ако не користимо појасеве казна је стотину КМ па се самим ти буџет подебљава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЖИМО СЕ...

11.06.2023 13:05

Е, та глупост са појасевима је посебно трагикомична. Па, возач који није везао појас је угрозио САМО и ЈЕДИНО СЕБЕ. И морам да наведем један виц који то осликава. Мујо и Суљо доживели саобраћајку и један полицајац изнео овакав коментар: Мујо је нажалост преминуо на лицу места због тога што није везао појас, а Суљо је ''имао срећу'' зато што је био везан и преминуо је на путу до болнице...

Name

Ненад-Нострадамус

12.06.2023 07:33

Знакови су намјерно сакривени тако да униформисани кримоси могу лаксе да те казне.Они це реци ниси видио знак сто ниси стао размакнуо гране па би видио знак 100 марака казна или мени 50 па вози даље.

Name

КОМУНАЛАЦ У ПЕНЗИЈИ

11.06.2023 10:46

Наиван је неко ко мисли да су случајно начињени овакви пропусти. Ама недостаје новца у буџету градова и општина и надлежни органи једва чекају да наплате казну. Још само фали да комунални полицајци сакривени чекају иза грмља да искоче и наплате казну за прекршаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борко

11.06.2023 10:56

На једном мјесту досли радници да поставе саобрацајне знакове. И додје један сеоски лупез и даде им литар ракије а они њему дадосе један знак. Тразио због стуба на којем је знак..И нико није провјеравао да ли су знакови постављени и како.. Боље поставе ратари знак,, продајем купус и паприке, 500 метара право.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хектар у срцу

11.06.2023 12:57

Код мог комсије као поклопац на бурету знак 60 км /х казе да је димензија супер.

Name

Воја

11.06.2023 11:16

Гдје це несто функционисат кад оног Шапурица изабрасе за предсједника НДП а момак приправник са неким приватним смјешним факултетом. Чавић је деградирао НДП чији сам био гласач.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад ме видис сад не видис

11.06.2023 11:37

У Добоју је све наопако

ОДГОВОРИТЕ
Name

А&Б

11.06.2023 11:42

Ста вриједе видљиви знакови кад мало ко постује бас у Добоју они са бијесним аутима то не виде као сто су нпр.забране скретања итд.па ти додје у једносмјерну .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

11.06.2023 13:00

Жута боја на знаковима није у употреби скоро 20 година. Користи се код привремене саобр. сигнализацију када се изводе радови на путу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

11.06.2023 22:45

Ни ово ништа не ваља... Сад се дрво не види од знака...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

12.06.2023 01:12

Тога има и у БЛ, нпр. у насељу Буџак како су и све улице исте па се не зна која је споредна а која главна.

ОДГОВОРИТЕ