DO: Nesposobna vlast- nevidljivi saobraćajni znakovi

Nedavno su se u fokusu lokalnog medija našle fotografije koje su jasno ukazivale na propuste u postavljanju saobraćajnih znakova u gradu Doboju. Gradski nezavisni informativni portal "Dobojski info" je objavio slike na kojima se moglo vidjeti kako su znakovi postavljeni iza drvenastih sadnica, zbog čega su bili praktično nevidljivi za vozače i prolaznike.

Republika Srpska 11.06.2023 | 10:24
DO: Nesposobna vlast- nevidljivi saobraćajni znakovi

Ove fotografije su izazvale veliku zabrinutost među građanima koji su se opravdano pitali kako je moguće da se ovakvi propusti događaju u postavljanju saobraćajne signalizacije. Postavljanje saobraćajnih znakova je od izuzetne važnosti za sigurnost svih učesnika u saobraćaju, stoga je ova situacija predstavljala potencijalnu opasnost.

Međutim, nakon objave ovih fotografija, gradska administracija je brzo reagovala i preduzela konkretne korake da ispravi nedostatke. Nadležni su prepoznali ozbiljnost situacije i odmah poduzeli mjere kako bi osigurali da znakovi budu jasno vidljivi. Znakovi su pravilno postavljeni na vidljivim mjestima, čime je eliminisan potencijalni rizik za vozače i pješake.

Ovaj slučaj je također pokazao koliko su vlastodršci osjetljivi na ono što se objavljuje u lokalnim medijima, poput portala "Dobojski info", te kako su spremni promptno djelovati kako bi ispravili nedostatke.

Kontinuirano praćenje i javno izvještavanje o ovakvim propustima je od vitalnog značaja za održavanje visokog standarda sigurnosti u saobraćaju. Građani imaju pravo da budu informisani o ovakvim situacijama kako bi se propusti otklonili što prije.

Nadamo se da će ova situacija služiti kao podsjetnik svim nadležnim institucijama da redovno pregledaju postavljene saobraćajne znakove (Liješanj a ne Liječak!) kako bi osigurali njihovu ispravnu vidljivost i funkcionalnost. Sigurnost svih učesnika u saobraćaju treba biti prioritet, a pravilno postavljena i vidljiva saobraćajna signalizacija je ključna u ostvarivanju tog cilja.

(Dobojski.info) Foto: Dobojski info

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

"B"

11.06.2023 10:45

Mnogo važnije je vezivanje pojasa u vozilu na gradskim ulicama, znakovi su samo šareni komadi metala. Ako ne koristimo pojaseve kazna je stotinu KM pa se samim ti budžet podebljava.

ODGOVORITE
Name

ВЕЖИМО СЕ...

11.06.2023 13:05

Е, та глупост са појасевима је посебно трагикомична. Па, возач који није везао појас је угрозио САМО и ЈЕДИНО СЕБЕ. И морам да наведем један виц који то осликава. Мујо и Суљо доживели саобраћајку и један полицајац изнео овакав коментар: Мујо је нажалост преминуо на лицу места због тога што није везао појас, а Суљо је ''имао срећу'' зато што је био везан и преминуо је на путу до болнице...

Name

Nenad-Nostradamus

12.06.2023 07:33

Znakovi su namjerno sakriveni tako da uniformisani krimosi mogu lakse da te kazne.Oni ce reci nisi vidio znak sto nisi stao razmaknuo grane pa bi vidio znak 100 maraka kazna ili meni 50 pa vozi dalje.

Name

КОМУНАЛАЦ У ПЕНЗИЈИ

11.06.2023 10:46

Наиван је неко ко мисли да су случајно начињени овакви пропусти. Ама недостаје новца у буџету градова и општина и надлежни органи једва чекају да наплате казну. Још само фали да комунални полицајци сакривени чекају иза грмља да искоче и наплате казну за прекршаје.

ODGOVORITE
Name

Borko

11.06.2023 10:56

Na jednom mjestu dosli radnici da postave saobracajne znakove. I dodje jedan seoski lupez i dade im litar rakije a oni njemu dadose jedan znak. Trazio zbog stuba na kojem je znak..I niko nije provjeravao da li su znakovi postavljeni i kako.. Bolje postave ratari znak,, prodajem kupus i paprike, 500 metara pravo.

ODGOVORITE
Name

Hektar u srcu

11.06.2023 12:57

Kod mog komsije kao poklopac na buretu znak 60 km /h kaze da je dimenzija super.

Name

Voja

11.06.2023 11:16

Gdje ce nesto funkcionisat kad onog Šapurica izabrase za predsjednika NDP a momak pripravnik sa nekim privatnim smješnim fakultetom. Čavić je degradirao NDP čiji sam bio glasač.

ODGOVORITE
Name

Sad me vidis sad ne vidis

11.06.2023 11:37

U Doboju je sve naopako

ODGOVORITE
Name

A&B

11.06.2023 11:42

Sta vrijede vidljivi znakovi kad malo ko postuje bas u Doboju oni sa bijesnim autima to ne vide kao sto su npr.zabrane skretanja itd.pa ti dodje u jednosmjernu .

ODGOVORITE
Name

MM

11.06.2023 13:00

Žuta boja na znakovima nije u upotrebi skoro 20 godina. Koristi se kod privremene saobr. signalizaciju kada se izvode radovi na putu...

ODGOVORITE
Name

Idealno

11.06.2023 22:45

Ni ovo ništa ne valja... Sad se drvo ne vidi od znaka...

ODGOVORITE
Name

Sandra

12.06.2023 01:12

Toga ima i u BL, npr. u naselju Budžak kako su i sve ulice iste pa se ne zna koja je sporedna a koja glavna.

ODGOVORITE