Власт је морала на вријеме да обезбиједи залихе

Станић истиче да је власт морала на вријеме да мисли и напуни робне резерве, како би их у оваквим изазовним тренуцима мирно трошила, али како каже, суштина проблема лежи у томе што робне резерве не постоје!

Република Српска 10.06.2023 | 17:07
Власт је морала на вријеме да обезбиједи залихе

- Због посљедица рата у Украјини, која због великих рањавања и повријеђивања повлачи енормне количине медицинског материјала, на тржишту влада несташица завојног и пратећег материјала, а све то су надлежни још прије више од годину дана требали предвидјети- рекао је члан Предсједништва недавно основаног Народног фронта Слободан Станић у вези са наводима да се испод гипса умјесто медицинске памучне подлошке стављају папирни убруси. 

Он истиче да је власт морала на вријеме да мисли и напуни робне резерве, како би их у оваквим изазовним тренуцима мирно трошила, али како каже, суштина проблема лежи у томе што робне резерве не постоје!

-У Републици Српској тренутно не постоји ентитетско тијело које је надлежно за обављање стручних послова који се односе на робне резерве- наводи Станић и додаје да је за управљање робним резервама, у Републици Српској раније било надлежно Јавно предузеће Робне резерве Републике Српске. 

-Међутим, након што је Влада Републике Сршслр усвојила закон о интервентним набавкама 2017. године, ово је предузеће угашено, а сви послови везани за “интервентне набавке” подијељени су између Министарства трговине и туризма Републике Српске и локалних заједница, а закон о интервентним набавкама усвојен је у Народној скупштини Републике Српске у јулу 2017. године- каже он.

Станић напомиње да за пропаст Робних резерви нико никада није одговарао, те да нас је власт тада убјеђивала да ће све оолично функционисати и без њих, те како каже, данас најбоље на својој кожи грађани осјете како све „одлично“ функционише.

-Импровизација са стављањем папирних убруса испод гипса је директна посљедица што Република Српска нема робне резерве, боље речено, јер су уништене и расформиране, јер да имамо робне резерве, оне би интервенисале, а обезбјеђеним средствима не може се набавити тражено- истиче Станић.

Он упозорио да ће се ускоро ово све поновити кроз друге  још сложеније несташице медицинских средстава и лијекова, док како каже, ни новац, чак и да је обезбијеђен ту не помаже. 

- На крају да бисмо помогли, не властима чија би обавеза била да то раде, него због грађана Републике Српске, предлажемо надлежним тијелима набавку резерви антибиотика широког спектра и других лијекова и медицинских средстава, како се овакве ствари не би понављале, јер ће ускоро наступити несташице и ових медицинских лијекова и средстава- закључио је Станић, саопштено је из Народног фронта.

(БН)  Фото: Фејсбук

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

yyy

10.06.2023 17:28

дасу власто дрзци мислили на дрзаву оније неби довде довели да падне у дузницко робство они да хоце да врате пола коликосу присвојили неби висе требало билоби и виска и дрзава и народ би били слободни само да они врате пола оног стосу присвојили ови са власти и месије на целу и сви црвени дасе постиде и врате дрзави и народу пола присвојеног

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.06.2023 19:23

Они прицају бајке да нема мед-материјала. Ствар је јасна НЕМА КЕСА а свега има. Огромна администрација РС једе милијарде

Name

ђиђи миђи

10.06.2023 18:42

Власт је на време обезбедила СЕБЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Швабо

10.06.2023 18:47

Станић, био си министар и дио власти па ништа ниси урадио.Сви сте ви исти само гледате личне интересе, ово што си рекао све је тачно али није то за тебе.Пуно је лакше квоцат него носити јаја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тр

10.06.2023 20:03

Полусвијет је он

Name

Коста

10.06.2023 18:48

Настрану тема и све сто се прица,па мозда и био у праву,овај лик је добра будала.Пар пута сам сједио са њим,висе зато сто се лик одједном појави из минуса у друству,озбиљна сифра…😄

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таман се насао

10.06.2023 20:32

Гдје треба напокон

Name

Татар

10.06.2023 20:35

Е мој Станицу ако ћеш поштено ова власт је већ одавно требала бити отерана и протерана .

Name

Реми

10.06.2023 21:18

ОВАЈ МАЛО ВЛАСТ МАЛО ОПОЗИЦИЈА. САД ВИДИМ ПРИСУЊАО СЕ ЈЕЛЕНИ. РАДИ НЕСТО ЗА ДОБРОБИТ НАРОДА И КРИТИКУЈ СЕ МАЛО САМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гига

10.06.2023 22:03

Чекај Васке у чије има сад говориш. Где си прелетео сад, зарад идеологије, наравно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

11.06.2023 08:22

Станиц,накнадна памет у свим странкама гдје био,а списак је дугацак,папак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

11.06.2023 09:21

Полако долази србима на наплату за ког су гласали задњих 20 година. Све исто лазу, ех да имамо ово, ех да су урадили оно, ех кад би се остварило тамо, онда цемо кренут да радимо на бољитку. А србина је лако ухватит на обецања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиша

11.06.2023 09:27

Господине Станићу, Ви сте били министар. Не сјецам да сте било какве залихе обезбједјивали. Тако да, лако је тудјим коприве млатити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне

11.06.2023 14:37

Гдје се сад скрасио овај Станиц и која му је сад странка по реду.

ОДГОВОРИТЕ