Vlast je morala na vrijeme da obezbijedi zalihe

Stanić ističe da je vlast morala na vrijeme da misli i napuni robne rezerve, kako bi ih u ovakvim izazovnim trenucima mirno trošila, ali kako kaže, suština problema leži u tome što robne rezerve ne postoje!

Republika Srpska 10.06.2023 | 17:07
Vlast je morala na vrijeme da obezbijedi zalihe

- Zbog posljedica rata u Ukrajini, koja zbog velikih ranjavanja i povrijeđivanja povlači enormne količine medicinskog materijala, na tržištu vlada nestašica zavojnog i pratećeg materijala, a sve to su nadležni još prije više od godinu dana trebali predvidjeti- rekao je član Predsjedništva nedavno osnovanog Narodnog fronta Slobodan Stanić u vezi sa navodima da se ispod gipsa umjesto medicinske pamučne podloške stavljaju papirni ubrusi. 

On ističe da je vlast morala na vrijeme da misli i napuni robne rezerve, kako bi ih u ovakvim izazovnim trenucima mirno trošila, ali kako kaže, suština problema leži u tome što robne rezerve ne postoje!

-U Republici Srpskoj trenutno ne postoji entitetsko tijelo koje je nadležno za obavljanje stručnih poslova koji se odnose na robne rezerve- navodi Stanić i dodaje da je za upravljanje robnim rezervama, u Republici Srpskoj ranije bilo nadležno Javno preduzeće Robne rezerve Republike Srpske. 

-Međutim, nakon što je Vlada Republike Sršslr usvojila zakon o interventnim nabavkama 2017. godine, ovo je preduzeće ugašeno, a svi poslovi vezani za “interventne nabavke” podijeljeni su između Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i lokalnih zajednica, a zakon o interventnim nabavkama usvojen je u Narodnoj skupštini Republike Srpske u julu 2017. godine- kaže on.

Stanić napominje da za propast Robnih rezervi niko nikada nije odgovarao, te da nas je vlast tada ubjeđivala da će sve oolično funkcionisati i bez njih, te kako kaže, danas najbolje na svojoj koži građani osjete kako sve „odlično“ funkcioniše.

-Improvizacija sa stavljanjem papirnih ubrusa ispod gipsa je direktna posljedica što Republika Srpska nema robne rezerve, bolje rečeno, jer su uništene i rasformirane, jer da imamo robne rezerve, one bi intervenisale, a obezbjeđenim sredstvima ne može se nabaviti traženo- ističe Stanić.

On upozorio da će se uskoro ovo sve ponoviti kroz druge  još složenije nestašice medicinskih sredstava i lijekova, dok kako kaže, ni novac, čak i da je obezbijeđen tu ne pomaže. 

- Na kraju da bismo pomogli, ne vlastima čija bi obaveza bila da to rade, nego zbog građana Republike Srpske, predlažemo nadležnim tijelima nabavku rezervi antibiotika širokog spektra i drugih lijekova i medicinskih sredstava, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale, jer će uskoro nastupiti nestašice i ovih medicinskih lijekova i sredstava- zaključio je Stanić, saopšteno je iz Narodnog fronta.

(BN)  Foto: Fejsbuk

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

yyy

10.06.2023 17:28

dasu vlasto drzci mislili na drzavu onije nebi dovde doveli da padne u duznicko robstvo oni da hoce da vrate pola kolikosu prisvojili nebi vise trebalo bilobi i viska i drzava i narod bi bili slobodni samo da oni vrate pola onog stosu prisvojili ovi sa vlasti i mesije na celu i svi crveni dase postide i vrate drzavi i narodu pola prisvojenog

ODGOVORITE
Name

Re

10.06.2023 19:23

Oni pricaju bajke da nema med-materijala. Stvar je jasna NEMA KESA a svega ima. Ogromna administracija RS jede milijarde

Name

điđi miđi

10.06.2023 18:42

Vlast je na vreme obezbedila SEBE!

ODGOVORITE
Name

Švabo

10.06.2023 18:47

Stanić, bio si ministar i dio vlasti pa ništa nisi uradio.Svi ste vi isti samo gledate lične interese, ovo što si rekao sve je tačno ali nije to za tebe.Puno je lakše kvocat nego nositi jaja

ODGOVORITE
Name

Tr

10.06.2023 20:03

Polusvijet je on

Name

Kosta

10.06.2023 18:48

Nastranu tema i sve sto se prica,pa mozda i bio u pravu,ovaj lik je dobra budala.Par puta sam sjedio sa njim,vise zato sto se lik odjednom pojavi iz minusa u drustvu,ozbiljna sifra…😄

ODGOVORITE
Name

Taman se nasao

10.06.2023 20:32

Gdje treba napokon

Name

Tatar

10.06.2023 20:35

E moj Stanicu ako ćeš pošteno ova vlast je već odavno trebala biti oterana i proterana .

Name

Remi

10.06.2023 21:18

OVAJ MALO VLAST MALO OPOZICIJA. SAD VIDIM PRISUNJAO SE JELENI. RADI NESTO ZA DOBROBIT NARODA I KRITIKUJ SE MALO SAM.

ODGOVORITE
Name

giga

10.06.2023 22:03

Čekaj Vaske u čije ima sad govoriš. Gde si preleteo sad, zarad ideologije, naravno

ODGOVORITE
Name

Milenko

11.06.2023 08:22

Stanic,naknadna pamet u svim strankama gdje bio,a spisak je dugacak,papak.

ODGOVORITE
Name

BL

11.06.2023 09:21

Polako dolazi srbima na naplatu za kog su glasali zadnjih 20 godina. Sve isto lazu, eh da imamo ovo, eh da su uradili ono, eh kad bi se ostvarilo tamo, onda cemo krenut da radimo na boljitku. A srbina je lako uhvatit na obecanja.

ODGOVORITE
Name

Dragiša

11.06.2023 09:27

Gospodine Staniću, Vi ste bili ministar. Ne sjecam da ste bilo kakve zalihe obezbjedjivali. Tako da, lako je tudjim koprive mlatiti.

ODGOVORITE
Name

Korleone

11.06.2023 14:37

Gdje se sad skrasio ovaj Stanic i koja mu je sad stranka po redu.

ODGOVORITE