Ђоковић побиједио Алкараза за финале Ролан Гароса

Српски тенисер, Новак Ђоковић, пласирао се у финале Ролан Гароса после победе над Карлосом Алкаразом!

Тенис 09.06.2023 | 18:37
Ђоковић побиједио Алкараза за финале Ролан Гароса

Новак је славио после четири сета резултатом 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, након што је Алкараз током меча доживео тежу повреду.

Спектакл који су сви жељно исчекивали прекинут је на шокантан начин. Млади Шпанац није могао да се креће по терену након што је одједном осетио болове.

Ђоковић је освојио гем за 1:1 у трећем сету, а одмах након тога Алкараз је стао и забринуо све присутне, али и оне који су у мечу уживали преко малих екрана.

Судија са столице је одмах сишла и заједно са Новаком дошла до младог тенисера, који је одмах желео паузу за долазак лекара, иако је то значило губитак наредног гема (након парних гемова тенисери немају право на медицински тајм-аут).

Покушао је да настави меч, међутим, јасно је било да није у могућности то да учини. Једва се кретао на терену и Новак је лако освојио трећи сет, након чега је Алкараз искористио право да између два сета оде у свлачионицу.

Већу борбу је у четвртом сету Новак водио против публике која је звиждала у више наврата. Ђоковић је одговарао подигнутим песницама и гласним узвицима.

Када је реч о прва два сета, видели смо феноменалан тенис обојице тенисера и заиста је штета што је на овакав начин спектакл прекинут.

(Курир) Фото: Јавиер Гарциа / Схуттерстоцк Едиториал / Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар