Đoković pobijedio Alkaraza za finale Rolan Garosa

Srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u finale Rolan Garosa posle pobede nad Karlosom Alkarazom!

Tenis 09.06.2023 | 18:37
Đoković pobijedio Alkaraza za finale Rolan Garosa

Novak je slavio posle četiri seta rezultatom 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, nakon što je Alkaraz tokom meča doživeo težu povredu.

Spektakl koji su svi željno isčekivali prekinut je na šokantan način. Mladi Španac nije mogao da se kreće po terenu nakon što je odjednom osetio bolove.

Đoković je osvojio gem za 1:1 u trećem setu, a odmah nakon toga Alkaraz je stao i zabrinuo sve prisutne, ali i one koji su u meču uživali preko malih ekrana.

Sudija sa stolice je odmah sišla i zajedno sa Novakom došla do mladog tenisera, koji je odmah želeo pauzu za dolazak lekara, iako je to značilo gubitak narednog gema (nakon parnih gemova teniseri nemaju pravo na medicinski tajm-aut).

Pokušao je da nastavi meč, međutim, jasno je bilo da nije u mogućnosti to da učini. Jedva se kretao na terenu i Novak je lako osvojio treći set, nakon čega je Alkaraz iskoristio pravo da između dva seta ode u svlačionicu.

Veću borbu je u četvrtom setu Novak vodio protiv publike koja je zviždala u više navrata. Đoković je odgovarao podignutim pesnicama i glasnim uzvicima.

Kada je reč o prva dva seta, videli smo fenomenalan tenis obojice tenisera i zaista je šteta što je na ovakav način spektakl prekinut.

(Kurir) Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Komentari / 0

Ostavite komentar