Радници “Козарског Вјесника” одржали штрајк упозорења

Радници “Козарског Вјесника”, чији је оснивач град Приједор ступили су данас у једночасовни штрајк упозорења због лоше финансијске ситуације у овој медијској кући.  

Република Српска 08.06.2023 | 13:54
Радници “Козарског Вјесника” одржали штрајк упозорења

Запосленима се у Козарском Вјеснику за доприносе дугује око 120.000 марака. Из Синдикалне организације овог медија  кажу да су се више пута обраћали управи предузећа указивајући на настале проблеме али су се сваки пут њихова обраћања свела на обећања. 

Тражимо заштиту својих основних радничких права, повећање плата и систематизацију радних мјеста те колективни уговор, једногласно поручују запослени Козарског Вјесника.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор током данашње сједнице Скупштине Града назвао је Козарски Вјесник нездрав колектив те како је навео одређене струје створиле су данашње тешко стање.

Радницу су поручили да ће од данас сваки дан имати једночасовне штрајкове упозорења све док се не удовољи траженом.

Због немарности оснивача односно Града Приједора према Козарском Вјеснику након 54 године упитан је излазак новог броја листа Козарски Вјесник.

(БН)  Фото:БН

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Тито просо

08.06.2023 14:22

Нисте ви радници вец робови, нема страјка, тито је просао досао власник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко Мандић

08.06.2023 15:52

Тешко је са овом лоповијом изаћи на крај. Они знају само за себе а други могу и умирати од болести, глади, неимаштине😡, њих то не додирује.

Name

Приједор

08.06.2023 15:13

Јесте, Јаворе, твоје и социјалистицке струје су направиле дугове. Довели сте, поред сколованих људи у фирми, два блебана са фриско купљеним дипломама да направе дуг. Сад поставите социјалисту Гоцу да бетонира рупу коју сте направили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тд

08.06.2023 15:20

Плакацете за павићем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

09.06.2023 21:17

На која два блебана мислите ?

Name

Мирослав

08.06.2023 15:36

Без улагања у технику, и у људе нема резултата. Док цели свет зна колико је вазно имати квалитетне медије у сваком погледу, ми ту потребу игнорисемо. Довољно је погледати програм РТРС, све је давно превазидјено, кадровски, избором програма, техницки. Све је аматерско, од дневника, до свих осталих емисија. Да би добили врхунски кадар, и техника мора бити врхунска, и кадар мора бити добро плацен.Уредници морају знати у којем времену раде. Козарски, потврдјује да се ми ругамо ономе, у ста свет улазе. РС губи због медија пуно, мозда то неко намерно ради? Него запослите младе, образоване, зналце, улозите у технику, то је једини нацин да се цује и наса истина.Без тога насе истине нема, осим у кафанским прицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

08.06.2023 18:22

Ниста боља ситуација није ни у другим фирмама.Нико немозе плацати обавезе радницима....Срамно....Цијене дивљају нико не контролисе ,а висину плате одрдјује партијски сеф није битно којој партини припадас ,негледа се ни струцна спрема вец казу наредио сеф.....Срамота нас гдје зивимо,ста реци дјеци да заврсеним дрзавним факултетима кад су их са платом изједнацили са средњом сколом јер партијски сеф тако нареди.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгледа

08.06.2023 19:54

Да нисте били добри у промоцији Милокрада и његове братије без обзира сто је побиједио Јавор за градонацелника ,тако вам и треба кад гласате за оне које незанимају радници и њихова предузеца они сва предузеца одводе у стецаје и ликвидацихе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цус

09.06.2023 06:47

Ја би дао отказ и тражио нови посао Богу хвала па иностранство као Југославија највише наших нерад је довео до кризе све наше фирме

ОДГОВОРИТЕ