Radnici “Kozarskog Vjesnika” održali štrajk upozorenja

Radnici “Kozarskog Vjesnika”, čiji je osnivač grad Prijedor stupili su danas u jednočasovni štrajk upozorenja zbog loše finansijske situacije u ovoj medijskoj kući.  

Republika Srpska 08.06.2023 | 13:54
Radnici “Kozarskog Vjesnika” održali štrajk upozorenja

Zaposlenima se u Kozarskom Vjesniku za doprinose duguje oko 120.000 maraka. Iz Sindikalne organizacije ovog medija  kažu da su se više puta obraćali upravi preduzeća ukazivajući na nastale probleme ali su se svaki put njihova obraćanja svela na obećanja. 

Tražimo zaštitu svojih osnovnih radničkih prava, povećanje plata i sistematizaciju radnih mjesta te kolektivni ugovor, jednoglasno poručuju zaposleni Kozarskog Vjesnika.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor tokom današnje sjednice Skupštine Grada nazvao je Kozarski Vjesnik nezdrav kolektiv te kako je naveo određene struje stvorile su današnje teško stanje.

Radnicu su poručili da će od danas svaki dan imati jednočasovne štrajkove upozorenja sve dok se ne udovolji traženom.

Zbog nemarnosti osnivača odnosno Grada Prijedora prema Kozarskom Vjesniku nakon 54 godine upitan je izlazak novog broja lista Kozarski Vjesnik.

(BN)  Foto:BN

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Tito proso

08.06.2023 14:22

Niste vi radnici vec robovi, nema strajka, tito je prosao dosao vlasnik

ODGOVORITE
Name

Бошко Мандић

08.06.2023 15:52

Тешко је са овом лоповијом изаћи на крај. Они знају само за себе а други могу и умирати од болести, глади, неимаштине😡, њих то не додирује.

Name

Prijedor

08.06.2023 15:13

Jeste, Javore, tvoje i socijalisticke struje su napravile dugove. Doveli ste, pored skolovanih ljudi u firmi, dva blebana sa frisko kupljenim diplomama da naprave dug. Sad postavite socijalistu Gocu da betonira rupu koju ste napravili.

ODGOVORITE
Name

Td

08.06.2023 15:20

Plakacete za pavićem

ODGOVORITE
Name

Marko

09.06.2023 21:17

Na koja dva blebana mislite ?

Name

Miroslav

08.06.2023 15:36

Bez ulaganja u tehniku, i u ljude nema rezultata. Dok celi svet zna koliko je vazno imati kvalitetne medije u svakom pogledu, mi tu potrebu ignorisemo. Dovoljno je pogledati program RTRS, sve je davno prevazidjeno, kadrovski, izborom programa, tehnicki. Sve je amatersko, od dnevnika, do svih ostalih emisija. Da bi dobili vrhunski kadar, i tehnika mora biti vrhunska, i kadar mora biti dobro placen.Urednici moraju znati u kojem vremenu rade. Kozarski, potvrdjuje da se mi rugamo onome, u sta svet ulaze. RS gubi zbog medija puno, mozda to neko namerno radi? Nego zaposlite mlade, obrazovane, znalce, ulozite u tehniku, to je jedini nacin da se cuje i nasa istina.Bez toga nase istine nema, osim u kafanskim pricama.

ODGOVORITE
Name

Rada

08.06.2023 18:22

Nista bolja situacija nije ni u drugim firmama.Niko nemoze placati obaveze radnicima....Sramno....Cijene divljaju niko ne kontrolise ,a visinu plate odrdjuje partijski sef nije bitno kojoj partini pripadas ,negleda se ni strucna sprema vec kazu naredio sef.....Sramota nas gdje zivimo,sta reci djeci da zavrsenim drzavnim fakultetima kad su ih sa platom izjednacili sa srednjom skolom jer partijski sef tako naredi.....

ODGOVORITE
Name

Izgleda

08.06.2023 19:54

Da niste bili dobri u promociji Milokrada i njegove bratije bez obzira sto je pobijedio Javor za gradonacelnika ,tako vam i treba kad glasate za one koje nezanimaju radnici i njihova preduzeca oni sva preduzeca odvode u stecaje i likvidacihe

ODGOVORITE
Name

Cus

09.06.2023 06:47

Ja bi dao otkaz i tražio novi posao Bogu hvala pa inostranstvo kao Jugoslavija najviše naših nerad je doveo do krize sve naše firme

ODGOVORITE