О консолидованом извјештају буџета Републике Српске

Народна скупштина Републике Српске данас наставља рад разматрањем консолидованог извјештаја о извршењу буџета Републике Српске за прошлу годину.

Република Српска 08.06.2023 | 07:38
О консолидованом извјештају буџета Републике Српске

Посланици су синоћ размотрили Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о прекршајима Републике Српске којим се прописује могућност да се новчана казна плати електронски на лицу мјеста, уз кориштење "ПОС" терминала.

Министар правде Српске Милош Букејловић рекао је образалажући овај акт да то олакшава и унапређује наплату изречене новчане казне.

"Предвидјели смо да овај начин плаћања може бити примијењен и за лица која имају пребивалиште у Републици Српској, односно БиХ, а желе да плате новчану казну на лицу мјеста електронским путем", појаснио је Букејловић .

Посланици су јуче размотрили и Нацрт закона о очувању културног и историјског насљеђа Светог манастира Хиландар чији је предлагач предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Генерални секретар предсједника Републике Српске Јелена Пајић Баштинац рекла је да ће Српска усвајањем овог акта још снажније учествовати у обнови дијела манастира који је страдао у пожару.

Баштинчева је истакла да ће Српска након почекта примјене закона омогућити средства за финансирање истраживачке дјелатности у Светој царској српској лаври.

"Хиландар представља најбогатију ризницу и архив средњовјековног насљеђа српског народа и потребно је константно радити на конзервацији ријетких и старих књига", рекла је Баштинчева.

Размотрен је и Нацрт закона о допуни Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске који ће омогућити да изабрани представници буду чланови органа за који немају право на накнаду.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БАЊА ЛУКА

08.06.2023 10:01

ВОЗАЧ ПЕТРА ЂОКИЋА ПОСЈЕДУЈЕ КОНЦЕСИЈУ НА РИЈЕЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

08.06.2023 15:17

Све концедије ду лоповскее али нема правосудја све институције заробили коримпирснии партијасиии злоо големоо

ОДГОВОРИТЕ