O konsolidovanom izvještaju budžeta Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske danas nastavlja rad razmatranjem konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta Republike Srpske za prošlu godinu.

Republika Srpska 08.06.2023 | 07:38
O konsolidovanom izvještaju budžeta Republike Srpske

Poslanici su sinoć razmotrili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske kojim se propisuje mogućnost da se novčana kazna plati elektronski na licu mjesta, uz korištenje "POS" terminala.

Ministar pravde Srpske Miloš Bukejlović rekao je obrazalažući ovaj akt da to olakšava i unapređuje naplatu izrečene novčane kazne.

"Predvidjeli smo da ovaj način plaćanja može biti primijenjen i za lica koja imaju prebivalište u Republici Srpskoj, odnosno BiH, a žele da plate novčanu kaznu na licu mjesta elektronskim putem", pojasnio je Bukejlović .

Poslanici su juče razmotrili i Nacrt zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasljeđa Svetog manastira Hilandar čiji je predlagač predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Jelena Pajić Baštinac rekla je da će Srpska usvajanjem ovog akta još snažnije učestvovati u obnovi dijela manastira koji je stradao u požaru.

Baštinčeva je istakla da će Srpska nakon počekta primjene zakona omogućiti sredstva za finansiranje istraživačke djelatnosti u Svetoj carskoj srpskoj lavri.

"Hilandar predstavlja najbogatiju riznicu i arhiv srednjovjekovnog nasljeđa srpskog naroda i potrebno je konstantno raditi na konzervaciji rijetkih i starih knjiga", rekla je Baštinčeva.

Razmotren je i Nacrt zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske koji će omogućiti da izabrani predstavnici budu članovi organa za koji nemaju pravo na naknadu.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BANJA LUKA

08.06.2023 10:01

VOZAČ PETRA ĐOKIĆA POSJEDUJE KONCESIJU NA RIJECI

ODGOVORITE
Name

Pa

08.06.2023 15:17

Sve koncedije du lopovskee ali nema pravosudja sve institucije zarobili korimpirsnii partijasiii zloo golemoo

ODGOVORITE