Апокалиптични призори у Њујорку (ФОТО/ВИДЕО)

Више десетина северних америчких савезних држава данас је издало упозорење о квалитету ваздуха за 55 милиона људи, док се дим од стотина шумских пожара који букте у источној Канади ширио на југ.

Свијет 08.06.2023 | 00:23
Апокалиптични призори у Њујорку (ФОТО/ВИДЕО)

Дим је стигао чак до Њујорка и Конектиката где је квалитет ваздуха класификовао као „нездрав“. Може се видети наранџасто небо као у случају пешчаних олуја.

Чини се као да је наранџаста магла прекрила град. Призори су деловало и више него драматично и апокалиптично.

Становништву је саветовао да што мање времена проводи на отвореном, док је онима са респираторним проблемима саветовано да размотре ношење маски.

Школе су отворене и у њима се одвија настава, иако су догађаји и активности на отвореном, укључујући забаве поводом матуре, отказани, одложени, или премештени у затворене просторе.

 

Маршал Бурке, ванредни професор на Универзитету Станфорд, објавио је на Твитеру графикон који показује да је овај догађај већи по размерима од било којег другог у последње две деценије у Њујорку.

Савезна управа за ваздухопловство (ФАА) издала је упозорење о кратком затварању аеродрома ЛаГуардиа у Њујорку због проблема с видљивошћу узрокованих димом.

Упозорење је укинуто у 14 сати по локалном времену, али ФАА је објавила да би могло доћи до додатних обустава летова.

Полетање авиона за међународни аеродром Њуарк Либерти у Њу Џерсију такође је одложено до поноћи, објављено је.

(Курир.рс/Нова) Фото: БН/Уступљене фотограгије

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Др

08.06.2023 04:18

То им је због плиновода бице тог јос на све стране они њима а ови њима добро док не иде преко нас да нас било ста избјегне ал бице и преко нас таква нам среца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

08.06.2023 04:42

Одмах да се пандемија свјетска прогласи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраве

08.06.2023 05:48

Све дође на наплату једног дана.За сва злодјела која сте чинили и чините по цијелом свијет у то сте и заслужили, нажалост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руска Посла

08.06.2023 09:45

"Наранџаста револуција" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каисеркроне

08.06.2023 10:36

Посљедица деценијске праксе да се сваки пожар мора што прије угасити. Тако да су огромне шуме израсле, а пожари у природи су тако нешто као нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

08.06.2023 12:08

А шта ће тек Руси да вам раде....

ОДГОВОРИТЕ