Apokaliptični prizori u Njujorku (FOTO/VIDEO)

Više desetina severnih američkih saveznih država danas je izdalo upozorenje o kvalitetu vazduha za 55 miliona ljudi, dok se dim od stotina šumskih požara koji bukte u istočnoj Kanadi širio na jug.

Svijet 08.06.2023 | 00:23
Apokaliptični prizori u Njujorku (FOTO/VIDEO)

Dim je stigao čak do Njujorka i Konektikata gde je kvalitet vazduha klasifikovao kao „nezdrav“. Može se videti narandžasto nebo kao u slučaju peščanih oluja.

Čini se kao da je narandžasta magla prekrila grad. Prizori su delovalo i više nego dramatično i apokaliptično.

Stanovništvu je savetovao da što manje vremena provodi na otvorenom, dok je onima sa respiratornim problemima savetovano da razmotre nošenje maski.

Škole su otvorene i u njima se odvija nastava, iako su događaji i aktivnosti na otvorenom, uključujući zabave povodom mature, otkazani, odloženi, ili premešteni u zatvorene prostore.

 

Maršal Burke, vanredni profesor na Univerzitetu Stanford, objavio je na Tviteru grafikon koji pokazuje da je ovaj događaj veći po razmerima od bilo kojeg drugog u poslednje dve decenije u Njujorku.

Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) izdala je upozorenje o kratkom zatvaranju aerodroma LaGuardia u Njujorku zbog problema s vidljivošću uzrokovanih dimom.

Upozorenje je ukinuto u 14 sati po lokalnom vremenu, ali FAA je objavila da bi moglo doći do dodatnih obustava letova.

Poletanje aviona za međunarodni aerodrom Njuark Liberti u Nju Džersiju takođe je odloženo do ponoći, objavljeno je.

(Kurir.rs/Nova) Foto: BN/Ustupljene fotogragije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dr

08.06.2023 04:18

To im je zbog plinovoda bice tog jos na sve strane oni njima a ovi njima dobro dok ne ide preko nas da nas bilo sta izbjegne al bice i preko nas takva nam sreca

ODGOVORITE
Name

Neko

08.06.2023 04:42

Odmah da se pandemija svjetska proglasi.

ODGOVORITE
Name

Zdrave

08.06.2023 05:48

Sve dođe na naplatu jednog dana.Za sva zlodjela koja ste činili i činite po cijelom svijet u to ste i zaslužili, nažalost

ODGOVORITE
Name

Ruska Posla

08.06.2023 09:45

"Narandžasta revolucija" !

ODGOVORITE
Name

Kaiserkrone

08.06.2023 10:36

Posljedica decenijske prakse da se svaki požar mora što prije ugasiti. Tako da su ogromne šume izrasle, a požari u prirodi su tako nešto kao normalni.

ODGOVORITE
Name

Предатор

08.06.2023 12:08

А шта ће тек Руси да вам раде....

ODGOVORITE