Сукоби на Космету су континуирани (ВИДЕО)

Сукоби на КиМ нису настали као посљедица тренутних дешавања,то су континурани сукоби који се користе у сврху учвршћивања косовске државности,односно да се обезбједи међународни субјективитет Косова као државе, прокометарлисали су последње сукобе на сјеверу Косова, саговорници емисије Глобално БН ТВ.

Србија 07.06.2023 | 22:06
Сукоби на Космету су континуирани (ВИДЕО)

- Током вишедневне ескалације кризе на сјеверу Косова, први пут смо могли да видимо ситуацију у којој међународна мисија КФОР-а долази да чува припаднике полицијских снага од цивилног становништва, рекао је гост емисије Глобално Владан Радуловић.

Он каже да је током сукоба  повријеђено више Срба, што Приштину није спријечило да изда саопштење, у којем је навела да су Срби током протеста користили ватрено оружје и експлозивна средства.

“Без формирања ЗСО или Асоцијације са српском већином то неће моћи да се ријеши  и да ће наши представници истрајати да се та заједница формира, а КФОР и остали задужени за стање безбједности на Косову морају предузети више мјера и озбиљнијих корака да се животи Срба заштите”,рекао је генерал у пензији Винко Пандуревић.

Додаје да је власт у Београду подигла борбену готовост војске на највиши ниво.

“Ми не можемо да уђемо на Косово да би штитили интегритет Србије, њега штити Резолуција 1244, али дио те резолуције нама не дозвољава да уђемо на Косово, а тај војно-технички споразум је уткан у ту резолуцију. Ипак, изазавало је то одређену зебњу и забринутост на Западу, зато сада у новим приједлозима деескалације проблема тражи се да се војска Србије повуче са тих дијелова или да смањи ниво борбене готовости. Ми смо увијек рекли нећемо ући у сукобе, али да препустимо пребијање и прогон нашег становништва,онда је апсурд због чега имамо војску.”

Након избијања сукоба, пале су и прве санкције. Неочекивано,оштрице Запада биле су усмјерене ка Аљбину Куртију,а не ка Београду.

Говорећи о сукобу у Украјини, 

Последњи напади украјинске војске на Москву и Белгородску област,изазвали су доста пажње,остављајући отворено питање која је следећа фаза рата,да ли је једино пресотала нуклеарна. казао је он. 

“Уколико би дошло до неке нуклеарне хаварије, посљедице би биле штетније,него у Чернобиљу”,одговара Радуловић

"У овом формату руска специјална војна операција дуго не може трајати,она мора да прерасте у неку нову фазу,а то је са много више снага,много више покрета и одлучности”,сматра Пандуревић

- Иако неке ствари могу да се десе преко ноћи,на основу посљедњих изјава украјинске,односно руске стране,мир није ни на видику,закључили су саговорници емисије Глобално БН ТВ.

(БН) Фото: БН

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

//

07.06.2023 22:53

ДА. ЈАСНО НАМ ЈЕ ДА ЈЕ СВЕ ПО ПЛАНУ НАШИХ БИЈЕКОВНИХ НЕПРИЈАТЕЉА И КОНТИНУИРАНО. ТИТО. ПУШТАЈУЋИ ШИПТАРЕ СЛОБОДНО ДА ДОЛАЗЕ ИЗ АЛБАНИЈЕ, НАЈВИШЕ ЈЕ УЧИНИО ПРОТИВ СРБА. РАНКОВИЋ . ЗАТИМ ИЗГРАДЊА КОСОВА. И АУТОНОМИЈА КИМА. И ТО ЈЕ ТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БМК

07.06.2023 23:54

Срби су једини кривци за КиМ, сви су сутјели кад су се продавала српска имања за велике паре, и сви су бранили КИМ из БГ.. а због цега нису преселили све инстиитуције Србије на КИМ.... А сад це "лебац" да појефтини 3 динара,и народ одусевљен!!

Name

2017

07.06.2023 23:40

...и слање воз цркве од стране Бг је изазвало кризу која траје од тада. И ови задњи немири имају извор у провикацији Бг из 2017!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Та иди бре болан

08.06.2023 00:29

А какве везе тај пензионисани и од Хага пресуђени 'генерал' са Сокоца уопште има са Косовом и стањем на Косову..??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре КРАЉ

08.06.2023 07:27

У ПРАВУ СТЕ. ТИТО ЈЕ СМИЈЕНИО РАНКОВИЋА, СА ФУНКЦИЈЕ, КАДА МУ ЈЕ ОН ТО ПРЕДОЧИО. И ЈОШ ГОРЕ. ТИТО ИЗГРАДИО КИМ И ДАО МУ ЈЕ АУТОНОМИЈУ. А ЗА ВЕЋИ БРОЈ СРБА У КНИНСКОЈ КРАЈИНИ НИЈЕ ДАО АУТОНОМИЈУ. СВЕ НАМ ЈЕ ТО ОД ЊЕГА ЛИЧНО.

ОДГОВОРИТЕ