Сједница Савјета министара, бројне теме на столу

Савјет министара требао би данас у Сарајеву да разматра извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза за прошлу годину.

Република Српска 07.06.2023 | 07:39
Сједница Савјета министара, бројне теме на столу

У плану је и анализа одрживости јавног дуга БиХ за период 2022-2025. година, као и Годишњи консолидовани извјештај интерне ревизије за 2022.

Дневним редом 14. редовне сједнице предвиђено је и разматрање споразума о финансирању Годишњег акционог плана за БиХ за 2022. годину између ЕУ, коју представља Европска комисија, и БиХ, коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара, објављено је на званичној страници Савјета министара.

Предвиђено је и доношење одлуке о критеријумима за именовање члана Конкуренцијског савјета БиХ којег именује Савјет министара и приједлог рјешења о именовању Комисије за избор три члана Конкуренцијског савјета БиХ које именује Савјет министара, као и одлуке о измјени одлуке о именовању чланова Координационог тијела БиХ за проблем одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговска гора, те одлуке о измјенама и допунама одлуке о успостављању Комисије за сарадњу са НАТО-ом.

Осим ових, Савјет министара, у оквиру обимног дневног реда, бавиће се и низом других кадровских, али и организационих и системских питања која се тичу рада и дјеловања заједничких институција, као и неколико извјештаја о раду одређених институција које дјелују на нивоу БиХ.

У плану је и расправа о приједлогу мишљења о Приједлогу закона о измјени Закона о држављанству БиХ, те приједлогу мишљења о Приједлогу закона о измјени Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Чланови Савјета министара требали би да се одреде и о низу закључака донесених на сједницама Предсједништва БиХ, као и о припреми одговора на десетак посланичких питања.

Сједница је заказана за 12.00 часова. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ма хајде

07.06.2023 12:04

Није могуће да ће нешто ново реци. То се зове трла баба лан да јо продје дан.Сваки пут измјене и допуне којекаквих закона тако да народ нема појма више шта је шта и ко је ко? Нико у БиХ незна ни ко су ти министри а камо ли шта раде? Баци поглед на једног Косарца и све ти јасно.

ОДГОВОРИТЕ