Sjednica Savjeta ministara, brojne teme na stolu

Savjet ministara trebao bi danas u Sarajevu da razmatra izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za prošlu godinu.

Republika Srpska 07.06.2023 | 07:39
Sjednica Savjeta ministara, brojne teme na stolu

U planu je i analiza održivosti javnog duga BiH za period 2022-2025. godina, kao i Godišnji konsolidovani izvještaj interne revizije za 2022.

Dnevnim redom 14. redovne sjednice predviđeno je i razmatranje sporazuma o finansiranju Godišnjeg akcionog plana za BiH za 2022. godinu između EU, koju predstavlja Evropska komisija, i BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara, objavljeno je na zvaničnoj stranici Savjeta ministara.

Predviđeno je i donošenje odluke o kriterijumima za imenovanje člana Konkurencijskog savjeta BiH kojeg imenuje Savjet ministara i prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za izbor tri člana Konkurencijskog savjeta BiH koje imenuje Savjet ministara, kao i odluke o izmjeni odluke o imenovanju članova Koordinacionog tijela BiH za problem odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora, te odluke o izmjenama i dopunama odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju sa NATO-om.

Osim ovih, Savjet ministara, u okviru obimnog dnevnog reda, baviće se i nizom drugih kadrovskih, ali i organizacionih i sistemskih pitanja koja se tiču rada i djelovanja zajedničkih institucija, kao i nekoliko izvještaja o radu određenih institucija koje djeluju na nivou BiH.

U planu je i rasprava o prijedlogu mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o državljanstvu BiH, te prijedlogu mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Članovi Savjeta ministara trebali bi da se odrede i o nizu zaključaka donesenih na sjednicama Predsjedništva BiH, kao i o pripremi odgovora na desetak poslaničkih pitanja.

Sjednica je zakazana za 12.00 časova. 

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ma hajde

07.06.2023 12:04

Nije moguće da će nešto novo reci. To se zove trla baba lan da jo prodje dan.Svaki put izmjene i dopune kojekakvih zakona tako da narod nema pojma više šta je šta i ko je ko? Niko u BiH nezna ni ko su ti ministri a kamo li šta rade? Baci pogled na jednog Kosarca i sve ti jasno.

ODGOVORITE