Закон о средњем образовању пред посланицима НС РС

Народна скупштина Републике Српске наставиће данас засједање расправом о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању, који је пред посланицима по хитном поступку.

Република Српска 07.06.2023 | 07:37
Закон о средњем образовању пред посланицима НС РС

Помоћник министра просвјете и културе Јасмина Болобан рекла је синоћ да се овим законским актом подстиче каријерни развој ученика, јасније дефинише систем дуалног образовања и прописује оснивање Средње школе унутрашњих послова.

Предложеним актом прописано је да Средња школа унутрашњих послова може бити основана у саставу Министарства унутрашњих послова као стручна техничка школа.

Рад Средње школе унутрашњих послова организује се у складу са прописима којима се уређује област полиције и унутрашњих послова.

Посланици ће данас разматрати и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске.

Посланици су јуче размотрили приједлог Резолуције о заштити Срба на Косову и о територијалном интегритету и суверенитету Србије у којој се поздравља право Србије да брани опстанак српског народа на Косову и Метохији уколико се косовски Албанци и њихове власти одлуче за употребу насиља.

Предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић рекао је да је предложена резолуција о заштити Срба на Косову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Србије веома добро избалансирана и да ће бити послата у УН.

"Стратегија је да никад не одустанемо и да се, без обзира на притиске и француско-њемачки план, не потпише ништа што ремети наше власништво на Косову према Резолуцији 1244", рекао је Стевандић.

Стевандић је навео да је резолуција у складу са документима који су у вези са Бриселским споразумом и формирањем Заједнице српских општина, на чему ће Србија и сви њени пријатељи инсистирати.

Народна скупштина јуче је размотрила и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима по хитном поступку.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да се наведеним актом ствара законски оквир и уређују питања неопходна за обављање средњошколског образовања и васпитања у оквиру Средње школе унутрашњих послова, при ресорном министарству.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова. 

(Срна)  Фото:НСРС

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СНСД

07.06.2023 07:42

Најважнија је полицијска школа, остале професије су небитне у полицијској Држави. Срећан пут свима који су кренули на "трули" запад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

07.06.2023 08:07

Трла баба лан.Какво губљење времена.Да нема јос покојег посланика да дигне глас,скупстина би била права нирвана за владајуцу структуру.Уста суте као она зенска ствар која само цека бајин да удје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква Скупстина

07.06.2023 11:59

То је дебатни клуб владајуће секте, сала за одмор и наплату дневница, лажних путних трошкова, мало пица и мезе и ајмо даље. Нико не смије контрирати нико ништа паметно изјавити. Таласика обицна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрга

07.06.2023 16:37

Затворите приватне средње школе и смијените сељачине са мјеста директора.

ОДГОВОРИТЕ