Zakon o srednjem obrazovanju pred poslanicima NS RS

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas zasjedanje raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, koji je pred poslanicima po hitnom postupku.

Republika Srpska 07.06.2023 | 07:37
Zakon o srednjem obrazovanju pred poslanicima NS RS

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Jasmina Boloban rekla je sinoć da se ovim zakonskim aktom podstiče karijerni razvoj učenika, jasnije definiše sistem dualnog obrazovanja i propisuje osnivanje Srednje škole unutrašnjih poslova.

Predloženim aktom propisano je da Srednja škola unutrašnjih poslova može biti osnovana u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova kao stručna tehnička škola.

Rad Srednje škole unutrašnjih poslova organizuje se u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast policije i unutrašnjih poslova.

Poslanici će danas razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske.

Poslanici su juče razmotrili prijedlog Rezolucije o zaštiti Srba na Kosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije u kojoj se pozdravlja pravo Srbije da brani opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji ukoliko se kosovski Albanci i njihove vlasti odluče za upotrebu nasilja.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić rekao je da je predložena rezolucija o zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije veoma dobro izbalansirana i da će biti poslata u UN.

"Strategija je da nikad ne odustanemo i da se, bez obzira na pritiske i francusko-njemački plan, ne potpiše ništa što remeti naše vlasništvo na Kosovu prema Rezoluciji 1244", rekao je Stevandić.

Stevandić je naveo da je rezolucija u skladu sa dokumentima koji su u vezi sa Briselskim sporazumom i formiranjem Zajednice srpskih opština, na čemu će Srbija i svi njeni prijatelji insistirati.

Narodna skupština juče je razmotrila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima po hitnom postupku.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da se navedenim aktom stvara zakonski okvir i uređuju pitanja neophodna za obavljanje srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja u okviru Srednje škole unutrašnjih poslova, pri resornom ministarstvu.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova. 

(Srna)  Foto:NSRS

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

SNSD

07.06.2023 07:42

Najvažnija je policijska škola, ostale profesije su nebitne u policijskoj Državi. Srećan put svima koji su krenuli na "truli" zapad.

ODGOVORITE
Name

Glas

07.06.2023 08:07

Trla baba lan.Kakvo gubljenje vremena.Da nema jos pokojeg poslanika da digne glas,skupstina bi bila prava nirvana za vladajucu strukturu.Usta sute kao ona zenska stvar koja samo ceka bajin da udje.

ODGOVORITE
Name

Kakva Skupstina

07.06.2023 11:59

To je debatni klub vladajuće sekte, sala za odmor i naplatu dnevnica, lažnih putnih troškova, malo pica i meze i ajmo dalje. Niko ne smije kontrirati niko ništa pametno izjaviti. Talasika obicna.

ODGOVORITE
Name

mrga

07.06.2023 16:37

Zatvorite privatne srednje škole i smijenite seljačine sa mjesta direktora.

ODGOVORITE