Резолуција неће остварити ефекат за Србе на КиМ

Црнадак каже да је други разлог лична политичка корист, коју покушава остварити предлагач Резолуције Ненад Стевандић, нако што је одбио приједлог да Резолуција буде заједнички документ свих политичких партија из Републике Српске.

Република Српска 06.06.2023 | 18:49
Резолуција неће остварити ефекат за Србе на КиМ

- Данашња расправа о Резолуцији о заштити Срба на Косову и Метохији покренута је у Народној скупштини Републике Српске, јер се власт Републике Српске морала "опрати" и покушати да смањи штету, након што је СНСД омогућио да БиХ недавно у Стразбуру подржи почетак процеса учлањења тзв. Косова у Савјет Европе, највећу и најстарију европску међународну организацију – рекао је шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак. 

Црнадак каже да је други разлог лична политичка корист, коју покушава остварити предлагач Резолуције Ненад Стевандић, нако што је одбио приједлог да Резолуција буде заједнички документ свих политичких партија из Републике Српске.

- Расправа је показала је да све политичке партије у Републици Српској имају идентичан став о тешком положају Срба на Косову, о потреби да се актуелно насиље одмах заустави, те да се сачува културно-историјско насљеђе нашег народа на Косову – истакао је Црнадак и додао: 

- Још једном смо сви заједно кроз дискусије потврдили да волимо свој народ и наше Косово, али власт у Републици Српској не разумије да патриотизам није само јака ријеч, него изградња јаке државе и јаких институција, а СНСД коалиција управо ради супротно и покушава да иза фасаде националних тема настави да политички контролише све институције – навео је. 

Каже да Резолуција неће остварити никакав позитиван ефекат за наш народ на Косову, јер се само понављају познати ставови, без икаквих опипљивих и корисних ефеката на тренутне процесе везане за Косово.

- С друге стране, СНСД коалиција је скинула са дневног реда Резолуцију о проглашавању Зорана Милановића непожељним за Републикз Српску, којом се могло нешто урадити на заштити интереса, части и достојанства нашег народа, јер су предложене конкретне акције и мјере забране састанака званичника Републике Српске са Милановићем и уступања ресурса Српске за било које догађаје на којима Милановић учествује – рекао је Црнадак. 

Наводи да је из овога јасно да су Стевандић и СНСД злоупотријебили осјетљиво питање Косова, јер им је требала само празна прича, а Зорана Милановића су практично подржали у срамотном одликовању злогласне 103. бригаде ХВО.

- На жалост, данашњу расправу о Косову обиљежио је још једном Стевандић, који је очигледно у афекту народном посланику Небојши Вукановићу упутио тешку увреду , каква никад, од настанка Народне скупстине, није забиљежена од стране предсједника НСРС према неком од посланика.

Уколико изјава колеге Вукановића о скупим некретнинама у власниству Стевандића у Београду није тачна, предсједник НСРС је то могао демантовати, без упућивања увреда, те га позивам да покаже поштовање према Народној скупштини и свим посланицима, те упути извињење колеги Вукановићу – поручио је Црнадак. 

(БН)

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

БЛ

06.06.2023 19:23

То је мртво слово на папиру. Као сто је Уставни суд РС рекао за друге одлуке, политицка одлука без правне обавезе за било кога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зацепи

06.06.2023 20:30

Није те срамота, кловну један?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гтдрмр

06.06.2023 23:29

Цувам ми се сине стара мајка кука , свака би фулара да убије вукан, кад це ово поново да оева госпидском улицом ? Хахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

07.06.2023 06:15

Твој врли колега муфтија требињски Небојша Вукановић само зна нападати и вријеђати људе. Он не може ништа конкретно и паметно урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веља

07.06.2023 08:31

Досадио си својим вјецитим критикама и Богу и народу,продје те зивот само тразеци неком длаку у јајету а са друге стране од тебе никакве користи само те та дрзава коју критикујес дебело плаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово

07.06.2023 08:48

Било вас је грозно слушати јуце , док народ пати на Косову , да сте се сви!! Одрекли једне дневнице или Плате или накнаде и послали било коме на Косово нешто би и значило , а овако нама обичним људима гади се погледат вас уважену господу , док се народ Косова боји за опстанак а народ републике српске гладује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоци

07.06.2023 09:12

НАЈБЕСКОРИСНИЈ ПОЛИТИЦАР НА ЗЕМАЉСКОЈ КУГЛИ СЕ ЗОВЕ ИГОР ЦРНАДАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозаик

07.06.2023 09:19

Бас би било добро да се посланици НСРС, прије него сто глсају о Резолуцији, изјасне ко је од њих икада у зивоту посјетио Косово. Гарантујем, не многи. И они це сада да изгласавају неку Резолуциј. Каква смијурија, незнање и примитивизам. 🤣🤣😂😂 Да нам зивоти не зависе од ових љенстина и незналица, било би стварно смијесно. Овако???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

07.06.2023 10:21

Тамо гдје ће послати ову резолуцију, недостаје тоалет папира. Добро ће доћи у нужди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

07.06.2023 22:31

Ова резолуција служи искључиво великосрпству и Србовању,а резултат је као од засушене краве млијеко

ОДГОВОРИТЕ