Rezolucija neće ostvariti efekat za Srbe na KiM

Crnadak kaže da je drugi razlog lična politička korist, koju pokušava ostvariti predlagač Rezolucije Nenad Stevandić, nako što je odbio prijedlog da Rezolucija bude zajednički dokument svih političkih partija iz Republike Srpske.

Republika Srpska 06.06.2023 | 18:49
Rezolucija neće ostvariti efekat za Srbe na KiM

- Današnja rasprava o Rezoluciji o zaštiti Srba na Кosovu i Metohiji pokrenuta je u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jer se vlast Republike Srpske morala "oprati" i pokušati da smanji štetu, nakon što je SNSD omogućio da BiH nedavno u Strazburu podrži početak procesa učlanjenja tzv. Кosova u Savjet Evrope, najveću i najstariju evropsku međunarodnu organizaciju – rekao je šef Кluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak. 

Crnadak kaže da je drugi razlog lična politička korist, koju pokušava ostvariti predlagač Rezolucije Nenad Stevandić, nako što je odbio prijedlog da Rezolucija bude zajednički dokument svih političkih partija iz Republike Srpske.

- Rasprava je pokazala je da sve političke partije u Republici Srpskoj imaju identičan stav o teškom položaju Srba na Кosovu, o potrebi da se aktuelno nasilje odmah zaustavi, te da se sačuva kulturno-istorijsko nasljeđe našeg naroda na Кosovu – istakao je Crnadak i dodao: 

- Još jednom smo svi zajedno kroz diskusije potvrdili da volimo svoj narod i naše Кosovo, ali vlast u Republici Srpskoj ne razumije da patriotizam nije samo jaka riječ, nego izgradnja jake države i jakih institucija, a SNSD koalicija upravo radi suprotno i pokušava da iza fasade nacionalnih tema nastavi da politički kontroliše sve institucije – naveo je. 

Кaže da Rezolucija neće ostvariti nikakav pozitivan efekat za naš narod na Кosovu, jer se samo ponavljaju poznati stavovi, bez ikakvih opipljivih i korisnih efekata na trenutne procese vezane za Кosovo.

- S druge strane, SNSD koalicija je skinula sa dnevnog reda Rezoluciju o proglašavanju Zorana Milanovića nepoželjnim za Republikz Srpsku, kojom se moglo nešto uraditi na zaštiti interesa, časti i dostojanstva našeg naroda, jer su predložene konkretne akcije i mjere zabrane sastanaka zvaničnika Republike Srpske sa Milanovićem i ustupanja resursa Srpske za bilo koje događaje na kojima Milanović učestvuje – rekao je Crnadak. 

Navodi da je iz ovoga jasno da su Stevandić i SNSD zloupotrijebili osjetljivo pitanje Кosova, jer im je trebala samo prazna priča, a Zorana Milanovića su praktično podržali u sramotnom odlikovanju zloglasne 103. brigade HVO.

- Na žalost, današnju raspravu o Кosovu obilježio je još jednom Stevandić, koji je očigledno u afektu narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću uputio tešku uvredu , kakva nikad, od nastanka Narodne skupstine, nije zabilježena od strane predsjednika NSRS prema nekom od poslanika.

Ukoliko izjava kolege Vukanovića o skupim nekretninama u vlasnistvu Stevandića u Beogradu nije tačna, predsjednik NSRS je to mogao demantovati, bez upućivanja uvreda, te ga pozivam da pokaže poštovanje prema Narodnoj skupštini i svim poslanicima, te uputi izvinjenje kolegi Vukanoviću – poručio je Crnadak. 

(BN)

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

BL

06.06.2023 19:23

To je mrtvo slovo na papiru. Kao sto je Ustavni sud RS rekao za druge odluke, politicka odluka bez pravne obaveze za bilo koga.

ODGOVORITE
Name

Zacepi

06.06.2023 20:30

Nije te sramota, klovnu jedan?

ODGOVORITE
Name

Gtdrmr

06.06.2023 23:29

Cuvam mi se sine stara majka kuka , svaka bi fulara da ubije vukan, kad ce ovo ponovo da oeva gospidskom ulicom ? Hahaha.

ODGOVORITE
Name

Istina

07.06.2023 06:15

Tvoj vrli kolega muftija trebinjski Nebojša Vukanović samo zna napadati i vrijeđati ljude. On ne može ništa konkretno i pametno uraditi.

ODGOVORITE
Name

Velja

07.06.2023 08:31

Dosadio si svojim vjecitim kritikama i Bogu i narodu,prodje te zivot samo trazeci nekom dlaku u jajetu a sa druge strane od tebe nikakve koristi samo te ta drzava koju kritikujes debelo placa.

ODGOVORITE
Name

Kosovo

07.06.2023 08:48

Bilo vas je grozno slušati juce , dok narod pati na Kosovu , da ste se svi!! Odrekli jedne dnevnice ili Plate ili naknade i poslali bilo kome na Kosovo nešto bi i značilo , a ovako nama običnim ljudima gadi se pogledat vas uvaženu gospodu , dok se narod Kosova boji za opstanak a narod republike srpske gladuje

ODGOVORITE
Name

Goci

07.06.2023 09:12

NAJBESKORISNIJ POLITICAR NA ZEMALJSKOJ KUGLI SE ZOVE IGOR CRNADAK.

ODGOVORITE
Name

Mozaik

07.06.2023 09:19

Bas bi bilo dobro da se poslanici NSRS, prije nego sto glsaju o Rezoluciji, izjasne ko je od njih ikada u zivotu posjetio Kosovo. Garantujem, ne mnogi. I oni ce sada da izglasavaju neku Rezolucij. Kakva smijurija, neznanje i primitivizam. 🤣🤣😂😂 Da nam zivoti ne zavise od ovih ljenstina i neznalica, bilo bi stvarno smijesno. Ovako???

ODGOVORITE
Name

Stojan

07.06.2023 10:21

Tamo gdje će poslati ovu rezoluciju, nedostaje toalet papira. Dobro će doći u nuždi.

ODGOVORITE
Name

xxxx

07.06.2023 22:31

Ova rezolucija služi isključivo velikosrpstvu i Srbovanju,a rezultat je kao od zasušene krave mlijeko

ODGOVORITE