Највећи проблем кадровска рјешења у МУП-у Српске

Шеф Клуба посланика Листе за правду и ред у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић затражио је од министра унутрашњих послова Републике Српске Синише Карана да одговори да ли је он добио 300 хиљада марака да брани Алумину, што је како наводи Вукановић, раније изјавио премијер Радован Вишковић. 

Република Српска 06.06.2023 | 17:44
Највећи проблем кадровска рјешења у МУП-у Српске

Вукановић је рекао да већина полицајаца добро обавља свој посао, али да је проблем у кадровским рјешењима на вишим нивоима у полицији Републике Српске. 

"Жао ми је што су неки партијски индоктринирани, али све у свему већина обичних полицајаца часно и савјесно ради свој посао. Мислим да је највећи проблем у кадровским рјешењима", рекао је Вукановић. 

Вукановић је упитао како је могуће да је бивши високи функционер Недељко Лубура превозио опасне криминалце?

"Шта је урађено унутар полиције да се прочешљају ови кадрови", упитао је Вукановић и навео неколико примјера гдје су они који су се огријешили о закон на крају враћени на посао у МУП Републике Српске. 

Вукановић је рекао да је у Влади Републике Српске у вријеме док је министар просторног уређења, грађевинарства и екологије била Сребренка Голић, контакт тачка за пројекте у области климатских промјена је била у овом министарству, да би након тога из овог министарства била пребачена у Министарство спољне трговине и економских односа БиХ, што је како је навео, пренос надлежности.