НСРС наставила рад: Уважени амандмани СДС УЖИВО

Читањем завршне ријечи о Приједлогу резолуције о заштити Срба на Косову и територијалном интегритету и суверенитету Србије, након редовне паузе настављена је сједница Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 06.06.2023 | 17:12
НСРС наставила рад: Уважени амандмани СДС УЖИВО

У првом дијелу обављена је расправа о предложеној резолуцији о заштити Срба на Косову и територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Предлагач ове резолуције, предсједник Скупштине Ненад Стевандић је у завршној ријечи рекао да ће уважити примједбе Српске демократске странке.

"Резолуција је јако добро избалансирана и у складу је са Бриселским споразумом. Надамо се да смо послали примјер како Срби могу саборно да дјелују на темама које су ванстраначке", рекао је Стевандић. 

Клуб посланика Српске демократске странке упутио је амандмане на резолуцију о заштити Срба на Косову и о територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије у којима је  наведено да Народна скупштина Републике Српске треба да констатује да је Косово и Метохија једно од централних и упоришних тачака цијелог српског народа без обзира гдје он живио и уједно представља идентитет и духовност српског народа у цјелини.

Из СДС-а је такође затражено да се дода дио у коме Народна скупштина Републике Српске захтјева од највиших представника САД, Велике Британије, Њамачке, Француске и Италије, укључујући врховног команданта КФОР-а и шефа Мисије УН на Косову и Метохији да неодложно покажу јасну демонстарцију порука косовским Албанцима и њиховој заједници да је сваки облик репресије у потпуности неприхватљив.

Затражено је и да у тексту резолуције умјесто "Косово", стоји "Косово и Метохија", јер је то званични назив јужне српске покрајине. Стевандић је и ову сугестију прихватио. 

Након ове тачке, Трећа редовна сједница Народне скупштине настављена је разматрањем измјена и допуна Закона о полицији и унутрашњим пословима - по хитном поступку. 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је у уводној ријечи да се указала потреба за оснивање средње школе унутрашњих послова како би министарство образовало кадар за рад у Министарству.

"Примарни циљ је садржањо уско специјализовано и континуирано образовање полицијских службеника. Ја ћу вас подсјетити да је полицијско образовање у Републици Српској на овакав начин егзистирало у Републици Српској од 1992. године", рекао је Каран. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бозе драги

06.06.2023 17:42

РС пред банкротом а они о Косову

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно ко дан

06.06.2023 18:21

Скрецу пазњу са горуцим проблемима, нек се несто прица, брига куртија ста казе НСРС

Name

Илија цворовиц

06.06.2023 18:33

Ма ко казе да је пред банкротом,ста лупетас...

Name

Нама је

06.06.2023 20:58

КиМ преце од тога, било цега матетијалног на планети! То смо МИ. Надам се да це из овага многи схватити и саму сустину постојања срба као народа кроз времена... Тацка.

Name

Ре

06.06.2023 23:51

Није пред банкротом. Банкротирала је давно. Без новог кредита на може функционисати 3 дана.

Name

Босанац

07.06.2023 09:47

Хахахаха,од ове резулоције ће срби на Косову имати велику корист..😂 Јел знате ону народну изреку"Лавеж пса вјетар носи"😉

Name

Чича из орловаче

06.06.2023 20:30

Усвојили или не усвојили исто им се пише биће како кажу странци

ОДГОВОРИТЕ