NSRS nastavila rad: Uvaženi amandmani SDS UŽIVO

Čitanjem završne riječi o Prijedlogu rezolucije o zaštiti Srba na Kosovu i teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, nakon redovne pauze nastavljena je sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Republika Srpska 06.06.2023 | 17:12
NSRS nastavila rad: Uvaženi amandmani SDS UŽIVO

U prvom dijelu obavljena je rasprava o predloženoj rezoluciji o zaštiti Srba na Kosovu i teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Predlagač ove rezolucije, predsjednik Skupštine Nenad Stevandić je u završnoj riječi rekao da će uvažiti primjedbe Srpske demokratske stranke.

"Rezolucija je jako dobro izbalansirana i u skladu je sa Briselskim sporazumom. Nadamo se da smo poslali primjer kako Srbi mogu saborno da djeluju na temama koje su vanstranačke", rekao je Stevandić. 

Кlub poslanika Srpske demokratske stranke uputio je amandmane na rezoluciju o zaštiti Srba na Кosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije u kojima je  navedeno da Narodna skupština Republike Srpske treba da konstatuje da je Кosovo i Metohija jedno od centralnih i uporišnih tačaka cijelog srpskog naroda bez obzira gdje on živio i ujedno predstavlja identitet i duhovnost srpskog naroda u cjelini.

Iz SDS-a je takođe zatraženo da se doda dio u kome Narodna skupština Republike Srpske zahtjeva od najviših predstavnika SAD, Velike Britanije, Njamačke, Francuske i Italije, uključujući vrhovnog komandanta КFOR-a i šefa Misije UN na Кosovu i Metohiji da neodložno pokažu jasnu demonstarciju poruka kosovskim Albancima i njihovoj zajednici da je svaki oblik represije u potpunosti neprihvatljiv.

Zatraženo je i da u tekstu rezolucije umjesto "Kosovo", stoji "Kosovo i Metohija", jer je to zvanični naziv južne srpske pokrajine. Stevandić je i ovu sugestiju prihvatio. 

Nakon ove tačke, Treća redovna sjednica Narodne skupštine nastavljena je razmatranjem izmjena i dopuna Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima - po hitnom postupku. 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je u uvodnoj riječi da se ukazala potreba za osnivanje srednje škole unutrašnjih poslova kako bi ministarstvo obrazovalo kadar za rad u Ministarstvu.

"Primarni cilj je sadržanjo usko specijalizovano i kontinuirano obrazovanje policijskih službenika. Ja ću vas podsjetiti da je policijsko obrazovanje u Republici Srpskoj na ovakav način egzistiralo u Republici Srpskoj od 1992. godine", rekao je Karan. 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Boze dragi

06.06.2023 17:42

RS pred bankrotom a oni o Kosovu

ODGOVORITE
Name

Jasno ko dan

06.06.2023 18:21

Skrecu paznju sa gorucim problemima, nek se nesto prica, briga kurtija sta kaze NSRS

Name

Ilija cvorovic

06.06.2023 18:33

Ma ko kaze da je pred bankrotom,sta lupetas...

Name

Nama je

06.06.2023 20:58

KiM prece od toga, bilo cega matetijalnog na planeti! To smo MI. Nadam se da ce iz ovaga mnogi shvatiti i samu sustinu postojanja srba kao naroda kroz vremena... Tacka.

Name

Re

06.06.2023 23:51

Nije pred bankrotom. Bankrotirala je davno. Bez novog kredita na može funkcionisati 3 dana.

Name

Bosanac

07.06.2023 09:47

Hahahaha,od ove rezulocije će srbi na Kosovu imati veliku korist..😂 Jel znate onu narodnu izreku"Lavež psa vjetar nosi"😉

Name

Čiča iz orlovače

06.06.2023 20:30

Usvojili ili ne usvojili isto im se piše biće kako kažu stranci

ODGOVORITE