Град Приједор и храм Свете Тројице обиљежили крсну славу

Служењем свете литургије и ломљењем славског колача те литијом око храма, град Приједор и Храм Свете Тројице обиљежили су крсну славу Духове. Велики број вјерника присуствовао је обиљежавању овог за њих важног догађаја.

Република Српска 04.06.2023 | 13:45
Град Приједор и храм Свете Тројице обиљежили крсну славу

На обиљежавању славе града и храма био је  и архимандрит Партенијус, један од највећих  грчких хуманиста који је у ратна и поратна времена из Грчке доносио велику материјалну помоћ, прије свега, за дјецу погинулих бораца са подручја Приједора, али и за изградњу православних храмова.

По архимандриту Партенијусу добила је име једна улица у Приједору.

 „Три године нисам био у Приједору због пандемије вируса корона, али сада сам дошао и сваке године ћу опет долазити и још пуно пуно година. Отац Драган је пожелио 100 година да живим и живјећу“, рекао је архимандрит Партенијус.

Поводом славе града и храма уручене су и пригодне награде ауторима ликовних и литерарних радова полазника Центра Сунце и Удружења Невен те је услиједило дружење са грађанима у порти храма.

(БН) Фото: БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Смор!

04.06.2023 15:21

Докле више овог циркуса? Три дана опет нерадно!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источно Сарајево

04.06.2023 21:27

Код нас је крсна слава кад неко ауто купи , додју попови да ауто освестају, то сам лицно видио, код нас се све слави од духова до тракторски гума , ја би волио да видим славље да се фабрика отвори и млади запосле, ако се овако настави неце посла ни за попове бити, неце висе никог овдје бити

Name

Зар је црква једино

04.06.2023 17:10

...око чега се окупљамо!? Ништа друго нема???

ОДГОВОРИТЕ