Grad Prijedor i hram Svete Trojice obilježili krsnu slavu

Služenjem svete liturgije i lomljenjem slavskog kolača te litijom oko hrama, grad Prijedor i Hram Svete Trojice obilježili su krsnu slavu Duhove. Veliki broj vjernika prisustvovao je obilježavanju ovog za njih važnog događaja.

Republika Srpska 04.06.2023 | 13:45
Grad Prijedor i hram Svete Trojice obilježili krsnu slavu

Na obilježavanju slave grada i hrama bio je  i arhimandrit Partenijus, jedan od najvećih  grčkih humanista koji je u ratna i poratna vremena iz Grčke donosio veliku materijalnu pomoć, prije svega, za djecu poginulih boraca sa područja Prijedora, ali i za izgradnju pravoslavnih hramova.

Po arhimandritu Partenijusu dobila je ime jedna ulica u Prijedoru.

 „Tri godine nisam bio u Prijedoru zbog pandemije virusa korona, ali sada sam došao i svake godine ću opet dolaziti i još puno puno godina. Otac Dragan je poželio 100 godina da živim i živjeću“, rekao je arhimandrit Partenijus.

Povodom slave grada i hrama uručene su i prigodne nagrade autorima likovnih i literarnih radova polaznika Centra Sunce i Udruženja Neven te je uslijedilo druženje sa građanima u porti hrama.

(BN) Foto: BN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Smor!

04.06.2023 15:21

Dokle više ovog cirkusa? Tri dana opet neradno!?

ODGOVORITE
Name

Istočno Sarajevo

04.06.2023 21:27

Kod nas je krsna slava kad neko auto kupi , dodju popovi da auto osvestaju, to sam licno vidio, kod nas se sve slavi od duhova do traktorski guma , ja bi volio da vidim slavlje da se fabrika otvori i mladi zaposle, ako se ovako nastavi nece posla ni za popove biti, nece vise nikog ovdje biti

Name

Zar je crkva jedino

04.06.2023 17:10

...oko čega se okupljamo!? Ništa drugo nema???

ODGOVORITE