Наши захтјеви су вапај народа који хоће праведнију и бољу Српску

"Своје захтјеве ћу обнародовати у суботу, 3. јуна 2023. године на Тргу Крајина у Бањалуци а захтјеве према властима Републике Српске  предаћу у понедјељак у Влади Републике Српске", прецизирао је Петровић.

Република Српска 02.06.2023 | 11:40
Наши захтјеви су вапај народа који хоће праведнију и бољу Српску

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић (СДС), који "Маршом части" пјешке од Бијељине сутра стиже у Бањалуку, позвао је грађане да буду дио часног марша за оздрављење Републике Српске.

У народном прогласу Петровић подсјећа, да је прије 10 дана заједно са својим сарадницима кренуо из Бијељине према Бањалуци и да је на путу марша части на улицама и трговима се сусрео са многим грађанима који су му говорили о својим проблемима и бригама.

"Искуства и животне приче људи које сам упознао на маршу части, учинили су да спознам да је наша часна шетња била са мисијом и наши захтјеви су управо вапај народа Републике Српске да жели да живи у праведнијој и бољој Републици Српској", навео је Петровић.

Он даље наводи да након 10 дана и пређених више од 220 километара у суботу, 3. маја завршава своју мисију доласком у Бањалуку, гдје стиже са захтјевима, који су, како каже, захјеви не само грађана Бијељини већ потреба свих грађана Српске.

"Своје захтјеве ћу обнародовати у суботу, 3. јуна 2023. године на Тргу Крајина у Бањалуци а захтјеве према властима Републике Српске  предаћу у понедјељак у Влади Републике Српске", прецизирао је Петровић.

У прогласу Петровић наводи да народ Бијељине и Републике Српске тражи:

- Равноправно и континуирано улагање у сваку општину и град у Републици Српској, 

- Смјену корумпираних директора и распуштање Скупштине града Бијељина, 

- Републику Српску без криминала и корупције,

- Републику Српску здраве омладине и сигурне будућности, 

- Републику Српску правих вриједности, 

- Републику Српску за СВЕ.

Стога, позивам вас да ми се придружите на Тргу Крајине, сутра од 18 часова када моји сарадници и ја стижемо у Бањалуку. Будите дио нашег часног марша за оздрављење Републике Српске. Нека живи Бијељина, нека живи Република Српска, стоји у Петровићевом прогласу.

Подсјетимо да је Петровић најавио пут пјешке од Бијељине до Бањалуке, када је СНСД са још 15 странака покренуо референдум за његов опозив са мјеста градоначелника Бијељине.

Он је тада поручио "цик предсједнику" Милораду Додику да ће на њему да "поломи зубе".

"Чекај ме цик предсједниче, побиједићу у Бијељини и онда долазим пјешке у Бањалуку огрнут заставама Републике Српске и СДС-а", казао је тада Петровић, који овим испуњава јавно дата обећања.

Петрович, према ранијим најавама, данас ће стићи до Лакташа, одакле ће сутра кренути за Бањалуку.

(БН) Фото: БН

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Нострадамус

02.06.2023 11:56

Назалост, управо то народ неце јер да хоце до сада би се несто промијенило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

02.06.2023 12:00

Исти тај народ, који ти износи своје проблеме, и који вапи за правдом, добрим дијелом је гласао на изборима за власт коју сада има!!;Тражили сте, изволите!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

02.06.2023 12:43

Слазем се не видим да народ хоце боље или га нико ниста и непита....

Name

Миркан

02.06.2023 17:12

Да се народ пита овакви као Љубиша, Вукан и Јелена би владали. Можемо да гласамо за кога хоћемо али биће онако како одлуче западне амбасаде зарад својих интереса. Њима требају полтрони који су се одродили од народа и док је тако имаћемо ону власт коју они хоће и која им одговара. Избори су за нивне.

Name

Ре Миркан

02.06.2023 23:07

Браво Миркане.

Name

ковид

02.06.2023 12:01

Браво господине Петровићу. То може само образован и поштен човјек потекао из поштене породице. Ти си понос како своје породице тако и поштеног српског народа. Само бјежи од олоша, немој никад поклекнутипа да дочекамо да нам на чело дође поштен и образован човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

02.06.2023 13:41

Народ би радо изасао, ал се боји камере запослени су странацки, боје се да це остати без посла, а пензионерима су увртили у главу, ако се промјени власт да неце бити редовне пензије

Name

Татар

02.06.2023 13:55

Е мој јаране најпотребније би нам било да знамо шта хоћемо. Ми би хтјели пун цегер али бесплатно.То не може више нигде

Name

Мунгос

02.06.2023 14:01

Потпуно сте у праву назалост. Никада на овим просторима није зивео овакав народ без имало цасти и морала не сви али назалост велика вецина. Ласт љубиши и њему сличним. Суноврат Српске части и морала. Дат ће драги Бог да народ прогледа

Name

Мунгос К. Дубица

02.06.2023 14:04

Никада на Винка остави Ма није живио народ овакав без имало части и морала углавном већина је таква нема куће да нетко није заокружио црвене назалост. Иста багеа влада од 45г. И само отми и укради. Народ ми се згадио.

Name

Матео Проницало

02.06.2023 12:24

Ста казе на нове идеје нас лазни предсједник? Он је увијек био за прогрес!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спас

02.06.2023 13:51

Предлазем да ово посаљете Деда Мразу. Мозда несто успије..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

02.06.2023 14:06

За разлику од овог поштеног, школованог и вредног градоначелника, наш лепршави Драшко се хвали како ће трчати полумаратон у Б.Луци и вадити живце б.лучанима својим циркусима...

ОДГОВОРИТЕ