Naši zahtjevi su vapaj naroda koji hoće pravedniju i bolju Srpsku

"Svoje zahtjeve ću obnarodovati u subotu, 3. juna 2023. godine na Trgu Кrajina u Banjaluci a zahtjeve prema vlastima Republike Srpske  predaću u ponedjeljak u Vladi Republike Srpske", precizirao je Petrović.

Republika Srpska 02.06.2023 | 11:40
Naši zahtjevi su vapaj naroda koji hoće pravedniju i bolju Srpsku

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS), koji "Maršom časti" pješke od Bijeljine sutra stiže u Banjaluku, pozvao je građane da budu dio časnog marša za ozdravljenje Republike Srpske.

U narodnom proglasu Petrović podsjeća, da je prije 10 dana zajedno sa svojim saradnicima krenuo iz Bijeljine prema Banjaluci i da je na putu marša časti na ulicama i trgovima se susreo sa mnogim građanima koji su mu govorili o svojim problemima i brigama.

"Iskustva i životne priče ljudi koje sam upoznao na maršu časti, učinili su da spoznam da je naša časna šetnja bila sa misijom i naši zahtjevi su upravo vapaj naroda Republike Srpske da želi da živi u pravednijoj i boljoj Republici Srpskoj", naveo je Petrović.

On dalje navodi da nakon 10 dana i pređenih više od 220 kilometara u subotu, 3. maja završava svoju misiju dolaskom u Banjaluku, gdje stiže sa zahtjevima, koji su, kako kaže, zahjevi ne samo građana Bijeljini već potreba svih građana Srpske.

"Svoje zahtjeve ću obnarodovati u subotu, 3. juna 2023. godine na Trgu Кrajina u Banjaluci a zahtjeve prema vlastima Republike Srpske  predaću u ponedjeljak u Vladi Republike Srpske", precizirao je Petrović.

U proglasu Petrović navodi da narod Bijeljine i Republike Srpske traži:

- Ravnopravno i kontinuirano ulaganje u svaku opštinu i grad u Republici Srpskoj, 

- Smjenu korumpiranih direktora i raspuštanje Skupštine grada Bijeljina, 

- Republiku Srpsku bez kriminala i korupcije,

- Republiku Srpsku zdrave omladine i sigurne budućnosti, 

- Republiku Srpsku pravih vrijednosti, 

- Republiku Srpsku za SVE.

Stoga, pozivam vas da mi se pridružite na Trgu Кrajine, sutra od 18 časova kada moji saradnici i ja stižemo u Banjaluku. Budite dio našeg časnog marša za ozdravljenje Republike Srpske. Neka živi Bijeljina, neka živi Republika Srpska, stoji u Petrovićevom proglasu.

Podsjetimo da je Petrović najavio put pješke od Bijeljine do Banjaluke, kada je SNSD sa još 15 stranaka pokrenuo referendum za njegov opoziv sa mjesta gradonačelnika Bijeljine.

On je tada poručio "cik predsjedniku" Miloradu Dodiku da će na njemu da "polomi zube".

"Čekaj me cik predsjedniče, pobijediću u Bijeljini i onda dolazim pješke u Banjaluku ogrnut zastavama Republike Srpske i SDS-a", kazao je tada Petrović, koji ovim ispunjava javno data obećanja.

Petrovič, prema ranijim najavama, danas će stići do Laktaša, odakle će sutra krenuti za Banjaluku.

(BN) Foto: BN

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

02.06.2023 11:56

Nazalost, upravo to narod nece jer da hoce do sada bi se nesto promijenilo.

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

02.06.2023 12:00

Isti taj narod, koji ti iznosi svoje probleme, i koji vapi za pravdom, dobrim dijelom je glasao na izborima za vlast koju sada ima!!;Tražili ste, izvolite!!

ODGOVORITE
Name

Da

02.06.2023 12:43

Slazem se ne vidim da narod hoce bolje ili ga niko nista i nepita....

Name

Mirkan

02.06.2023 17:12

Da se narod pita ovakvi kao Ljubiša, Vukan i Jelena bi vladali. Možemo da glasamo za koga hoćemo ali biće onako kako odluče zapadne ambasade zarad svojih interesa. Njima trebaju poltroni koji su se odrodili od naroda i dok je tako imaćemo onu vlast koju oni hoće i koja im odgovara. Izbori su za nivne.

Name

Re Mirkan

02.06.2023 23:07

Bravo Mirkane.

Name

kovid

02.06.2023 12:01

Браво господине Петровићу. То може само образован и поштен човјек потекао из поштене породице. Ти си понос како своје породице тако и поштеног српског народа. Само бјежи од олоша, немој никад поклекнутипа да дочекамо да нам на чело дође поштен и образован човјек.

ODGOVORITE
Name

Hmmm

02.06.2023 13:41

Narod bi rado izasao, al se boji kamere zaposleni su stranacki, boje se da ce ostati bez posla, a penzionerima su uvrtili u glavu, ako se promjeni vlast da nece biti redovne penzije

Name

Tatar

02.06.2023 13:55

E moj jarane najpotrebnije bi nam bilo da znamo šta hoćemo. Mi bi htjeli pun ceger ali besplatno.To ne može više nigde

Name

Mungos

02.06.2023 14:01

Potpuno ste u pravu nazalost. Nikada na ovim prostorima nije ziveo ovakav narod bez imalo casti i morala ne svi ali nazalost velika vecina. Last ljubiši i njemu sličnim. Sunovrat Srpske časti i morala. Dat će dragi Bog da narod progleda

Name

Mungos K. Dubica

02.06.2023 14:04

Nikada na Vinka ostavi Ma nije živio narod ovakav bez imalo časti i morala uglavnom većina je takva nema kuće da netko nije zaokružio crvene nazalost. Ista bagea vlada od 45g. I samo otmi i ukradi. Narod mi se zgadio.

Name

Mateo Pronicalo

02.06.2023 12:24

Sta kaze na nove ideje nas lazni predsjednik? On je uvijek bio za progres!

ODGOVORITE
Name

Spas

02.06.2023 13:51

Predlazem da ovo posaljete Deda Mrazu. Mozda nesto uspije..

ODGOVORITE
Name

Laki

02.06.2023 14:06

Za razliku od ovog poštenog, školovanog i vrednog gradonačelnika, naš lepršavi Draško se hvali kako će trčati polumaraton u B.Luci i vaditi živce b.lučanima svojim cirkusima...

ODGOVORITE