Вучић открио о чему је разговарао са Зеленским

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се на Самиту Европске политичке заједнице у Кишињеву први пут сусрео са украјинским председником Володимиром Зеленским и да су разговарали о теритојалном интегритету Украјине и Србије.

Србија 01.06.2023 | 16:39
Вучић открио о чему је разговарао са Зеленским

"То је био веома кратак састанак. Рекли смо један другом да подржавамо територијни поредак наших земаља и не бих могао да кажем ништа више од тога", рекао је Вучић у изјави новинарима.

На питање новинара да ли очекује веће притиске поводом КиМ на Србију, Вучић је одговорио да то није питање притисака већ решења.

"У нашој земљи су неки већ скочили због тог сусрета. Срео сам се са човеком који не признаје независност Косова.

Шта хоћете од мене сви у Србији, а шта хоће сви други. Не можете да водите своју самосталну политику зато што сви имају идеје како би Србија требало да се понаша и сви би да се понаша екстремистички, а не у складу са својим интересима", рекао је Вучић.

Додао је да ће, ако треба, остати једини који ће да брани интересе Србије пред странцима и рећи ћу им шта нећемо урадити, а у земљи шта је нормално да урадимо. "Да ми кажете да не смем да пружим руку човеку који не признаје независност Косова, зато што вам се више свиђа нека друга земља, у томе да учествујем нећу", поручио је Вучић.

Одговорио је да не зна када ће се срести са Аљбином Куртијем, али да очекује да види пољског председника Матеуша Моравјецког у Београду.

"Очекујем Рутеа, Бетела и Де Кроа у Београду, комплетну тројку Бенелукса у року од месец дана у Београду. Очекујем много гостију од индијског председника, словеначке председнице.

Сваки дан у наредних месец дана имаћемо много посета Београда. Поново треба да разговарам са шпанским премијером, црногорским председником, очекујем нови састанак Отвореног Балкана", рекао је Вучић.

(Тањуг)  Фото: ТВ Пинк

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миле

01.06.2023 16:59

Подршка за Вучића, коначно се окрећемо на нато пакту. И Косово је призао треба имати храброст за то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Берберин

02.06.2023 22:59

Неце се Вуцко извуци из властитог вилајета.

Name

Го

01.06.2023 22:09

Нико се није борио од Милошевића до сада за Србију . Само не разумем зашто се ко противи ским ће ко причати , моћ говора није забрањена , то могу само Србски Фашисти забранити и Лидери Шиптарсих Гузица . Стид те било ко је против Србије и Косова јер је Косово Србија а Прједседик Вучић . Свака част Вучићу а ја да сам на његовом мјесту сви би они видјели било би им лијепо као у Авганистану . Стид било смрада Сбских опозиција и Шиптарских Гована

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.06.2023 07:34

Колико неуких коментарише политику? Зеленски је окорјели фашиста! Русија по Женевској конвенцији као побједница у 2. свј.рату има право интервенције у било којој земљи у којој се појави фашизам! То нико не прича јавно, али сви знају. Зато и не иду на Русију. Свако ко подржава фашизам је за осуду.

Name

Лавров

02.06.2023 18:19

"Добро је знати ко спада у то"!