Вучић у Кишињеву са свјетским и лидерима из региона

Вучић се у Кишињеву састао са светским и лидерима из региона, разговарали о ситауцији на КиМ, ЗБ и изазовима

Србија 01.06.2023 | 12:35
Вучић у Кишињеву са свјетским и лидерима из региона

- Председник Србије Александар Вучић састао се данас са савезним канцеларом Аустрије Карлом Нехамером током Самита Европске политичке заједнице у Кишињеву.

Председник се, на маргинама Самита Европске политичке заједнице, заједно са Нехамером састао и са председницом Републике Грчке Катерином Сакеларопулу.

"Брза размена мишљења са председницом Сакеларопулу и канцеларом Нехамером о ситуацији на Косову и Метохији, региону Западног Балкана, али и о актуелним геополитичким изазовима", навео је Вучић на инстаграму.

С председником Владе Луксембурга: Треба наћи решење за актуелну кризу

Председник Србије састао се данас и са председником Владе Великог војводства Луксембурга Гзавијеом Бетелом, са којим је разговарао о ситуацији на КиМ.

"Захвалио сам премијеру Бетелу на подршци коју његова земља пружа Србији на ЕУ путу. Разговарали смо о ситуацији на КиМ и сагласили се да што пре треба наћи решење за актуелну кризу у циљу очувања мира и стабилности", написао је Вучић на Инстаграму будуцностсрбијеав.

С премијером Холандије: Интензивирање економске сарадње

Александар Вучић састао се данас у Кишињеву са премијером Холандије Марком Рутеом, с којим је разговарао о актуелним изазовима на Косову и Метохији, региону Западног Балкана, европском путу Србије, али и билатералним односима и јачању политичког дијалога и интензивирању економске сарадње.

Вучић је на Инстаграму "будуцностсрбијеав" навео да се састао с председником Владе Краљевине Холандије током Самита Европске политичке заједнице у Молдавији.

Са Фон дер Лајен: Делимо посвећеност миру и стабилност

Председник Србије састао се и са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен и навео да са њом дели исту посвећеност заједничкој будућности, миру и стабилности.

"Захвалан сам председници Европске комисије Урсули фон дер Лајен на свему што ради у циљу повезивања земаља региона, као и придруживања Западног Балкана Европској унији, као и на томе што делимо исту посвећеност заједничкој будућности, миру и стабилности", написао је Вучић на Инстаграм профил "будуцностсрбијеав".

С Јаковом Милатовићем: Перспективе за јачање сарадње

Вучић се данас састао и са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем, са којим је разговарао о будућности региона, актуелним дешавањима на Косову и Метохији и о перспективама за јачање сарадње између две земље.

"Добар сусрет са председником Јаковом Милатовићем, током којег смо разменили мишљења о будућности региона, актуелним дешавањима на Косову и Метохији, али и о перспективама за јачање сарадње између наше две земље", написао је Вучић на Инстаграму будуцностсрбијеав.

Са лидерима из региона разговори о актуелним дешавањима

Председник Србије састао се данас у Кишињеву и са српском чланицом Председништва БиХ Жељком Цвијановић, председником Владе Севере Македоније Димитром Ковачевским и премијером Албаније Едијем Рамом.

Тема разговора била су актуелна дешавања и даљи кораци који би допринели налажењу решења за садашњу тешку и озбиљну ситуацију.

"Ми у региону најбоље знамо колико је битно да заједнички уложимо сваки напор како бисмо сачували тешко стечени мир и стабилност. Разговарали смо о актуелним дешавањима и даљим корацима који би допринели налажењу решења за садашњу тешку и озбиљну ситуацију, са надом да ће разум превладати, за добробит свих", написао је Вучић на Инстаграму будуцностсрбијеав.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бели

01.06.2023 12:58

Светска елита из прилозеног се види .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Устав

01.06.2023 13:19

Цлан предсједниства из реда српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

02.06.2023 00:05

Е да ми је само знати, чега је Жељка лидер?

ОДГОВОРИТЕ